Bisiklet arka disk fren ön frene kıyasla daha az tutuyor

Hannoez

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
66
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bisikletimde tektro draco model disk fren bulunmakta fakat arka fren ön frene göre daha az tutuyor. Bu normal midir yoksa bir anormallik mi var?
 
Arkadaşın bisikleti hidrolik olduğundan tel yok maalesef balataların da 1 yılda bir değişmesi gibi bir zorunluluğu da yok eğer uzunca bir süredir 3 4 yıl kadar değiştirmediysen fren hidroliği olabilir fakat o zaman ön frende az tutardı. Eğer ki arka freni daha çok kullanıyorsan hidrolik frenler frenleme konusunda hassas olduğu için balataların azaldığı zaman bunu direkt kolda hissedersin muhtemelen sorunun bu bunu da test etmek için fren kolunu sıkabildiğin kadar sıkıp öyle tutuyor mu ona bakmalısın eğer ki kol elciğe dayanacak kadar gelip hala tutmuyorsa kol ayarı yapıp bir daha dene birazcık düzelme varsa sıkıntın balataların eşit bitmemesidir kol ayarı yap devam et eğer balatan bittiyse zaten çıkardığı vik sesinden anlarsın. Bir de bir ihtimam daha var ön fren bir fizik kuralı olarak her zaman daha iyi tutar sorun bu da olabilir bunun içinde arka tekeri eğer kilitleyebiliyorsan zaten fren tutuyor demektir. O zamanda birazcık fren antrenmanı yap iki frenide dengeli sıkıp, aynı anda sıkman lazım, durmaya çalış ve tekerlekleri kilitlememeye çalış hiç bir zaman tek frenle durmaya çalışma öyle duramazsın o sana bisiklet öğretirken ön freni sıkma takla atarsın falan onlar yalan insan gibi fren ön frenle yapılır arka fren durdurmak değil yavaşlatmak içindir. Neyse çok boş yaptım al uygula çözümleri eğer hiç biri çalışmıyorsa git kazıklamadığına inandığın dürüst bir bisikletçiye abi bu tutmuyo de o da bir baksın.
 
Arkadaşın bisikleti hidrolik olduğundan tel yok maalesef balataların da 1 yılda bir değişmesi gibi bir zorunluluğu da yok eğer uzunca bir süredir 3 4 yıl kadar değiştirmediysen fren hidroliği olabilir fakat o zaman ön frende az tutardı. Eğer ki arka freni daha çok kullanıyorsan hidrolik frenler frenleme konusunda hassas olduğu için balataların azaldığı zaman bunu direkt kolda hissedersin muhtemelen sorunun bu bunu da test etmek için fren kolunu sıkabildiğin kadar sıkıp öyle tutuyor mu ona bakmalısın eğer ki kol elciğe dayanacak kadar gelip hala tutmuyorsa kol ayarı yapıp bir daha dene birazcık düzelme varsa sıkıntın balataların eşit bitmemesidir kol ayarı yap devam et eğer balatan bittiyse zaten çıkardığı vik sesinden anlarsın. Bir de bir ihtimam daha var ön fren bir fizik kuralı olarak her zaman daha iyi tutar sorun bu da olabilir bunun içinde arka tekeri eğer kilitleyebiliyorsan zaten fren tutuyor demektir. O zamanda birazcık fren antrenmanı yap iki freni de dengeli sıkıp, aynı anda sıkman lazım, durmaya çalış ve tekerlekleri kilitlememeye çalış hiçbir zaman tek frenle durmaya çalışma öyle duramazsın o sana bisiklet öğretirken ön freni sıkma takla atarsın falan onlar yalan insan gibi fren ön frenle yapılır arka fren durdurmak değil yavaşlatmak içindir. Neyse çok boş yaptım al uygula çözümleri eğer hiçbiri çalışmıyorsa git kazıklamadığına inandığın dürüst bir bisikletçiye abi bu tutmuyor de o da bir baksın.

Teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı