Bisiklet için kaplama önerileri

cankrbs

Decapat
Katılım
12 Ağustos 2021
Mesajlar
190
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, bisikletimi mat siyah bir şekilde kaplamak istiyorum görseldeki üründen alsam bisiklet kaplamak için uygun mudur veya mat siyah kaplama linkleri atabilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220515-110947_Chrome.jpg
    Screenshot_20220515-110947_Chrome.jpg
    53,7 KB · Görüntüleme: 53
Bisiklete kaplama yapmak biraz sıkıntılı bir iş. Önceden karbon fiber kadrosu olan bir bisiklete şeffaf kaplama yapmıştım ve çıkarttığım zaman sorun olmadı ama alüminyum kadrosu olan bir bisiklete kaplama yaptığımda ısıtmadan söktüğüm için boyası söküldü. Ayrıca bisiklet çok kıvrımlı olduğu için tamamını kaplamanız neredeyse imkansız. Biz şeffaf kaplamayı sadece çizilebilen yerlere yapıyorduk ve kıvrımlar yüzünden belirli bölgeler kötü durabiliyor.
 
Bu kaplamalar yarış bisikletinde gidonu sarmak için kullanılıyor statik boyama yapan bir yere sadece kadroyu söküp götürürseniz istediğiniz desene boyarlar.
 
Bu kaplamalar yarış bisikletinde gidonu sarmak için kullanılıyor statik boyama yapan bir yere sadece kadroyu söküp götürürseniz istediğiniz desene boyarlar.
sanayiye götürsem boya için fazla bir şey isterler mi?
Bunla olmaz bence, zamanla aşınır falan. Boyama yapsanız daha iyi değil mi?
astar, sprey ,vernik derken pahalıya geliyor öğrenciyim onun için kaplama düşünüyorum.
 
Bu aralar ben de boyamak istiyorum ama dediğiniz gibi zımparalamak, boyadan önce ve sonra yapılan işlemler için gerekenler vs. biraz pahalı ve zahmetli olacak benim için de. Kaplama ile kaplama yapan videolar gördüm Youtube'ta, genelde Aliexpress'ten almışlar malzemeyi. Sizin attığınızı da gördüm de çok hoşuma gitmedi.
 

Geri
Yukarı