Bisiklet lastiğinin pedal çevirirken sürtmesi

witlaus

Hectopat
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
661
Çözümler
1
Yer
Bursa
Bianchi Cross 900 bisikletim var. Lastik hafif pedal çevirirken ya da bayır inerken sürtmüyor ancak hızlanmaya çalıştıığımda veya bayır çıkarken acayip sürtüyor. Bunun sebebi ve bu sorunun adı nedir? Tamir ettirmenin ortalama fiyatını ve nerede tamir ettirebileceğimi yazarsanız sevinirim. (Bursa içerisinde)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bisikleti ters yatır. Jant ve bisikletin bağlantısını sök geri tak. Geri takarken çok düzgün bir şekilde oturduğundan emin ol. Eğer hala sürtüyorsa jantın yamuktur diye düşünüyorum. Yeni bir jant almak durumunda kalırsın o zaman da.
 
Akordu bozulmuş büyük ihtimal. O teller sıcakta gevşeme yapıyor jantın ortasını aynı oranda çekmedikleri için sağa/sola yalpalıyor. Yaklaşık 15-20 TL'ye yaptırabilirsin. Tavsiyem bir kaç kere yaptır, nasıl yapıldığını öğrenince kendin yap. Akort anahtarı diye aratırsan çıkar.

Ayrıca ilk yorum da geçerli olabilir. Somonları aynı oranda sıkmayıp tekeri ortalamadıysan sürtme yapar.

1594501251975.png
 
İki kere akort ettim çözülmedi. Bir kere de göbeğinde diyerek yaptırdım ve bu kısa süreliğine etki etti. İkisinde de mahalle bisikletçisinde tamir ettirdim. Aktif Pedal, Decathlon gibi büyük yerlerde mı yaptırmalıyım acaba? Sorun göbekte olabilir mi?
 
Bisikletinize şimdi baktım jantınız ince milmiş. Aynı sorunu ben de yaşadım. Hatta çok ince olduğu için çoğu mil kırılmıştı. Tüm janta kalın mil taktırın sorununuz kalmaz. Şu an bende fotoğraftaki millerden takılı aylardır bir şey olmadı şükür. Tabi mevzuya uyanana kadar bisikletciye biraz para kaptırdım. :D

Millerin tanesi 1 TL'ydi yaptırdığımda toplam 20 küsür mil ve akort yapma parasıyla 35-40 civarına yaptırırsınız.

1594502821114.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı