Bisiklet nasıl tamir edilir?

YunusYld

Femtopat
Daha fazla  
Abim şehir için markası ümit rideon 2411 olan ve halen orijinal parçaları takılı olan bir dağ bisikleti'ni bir heves ile 2017-2018 yılında aldı ve yaklaşık 4-5 yıl köşede bekletti. Fakat bu yıllarda bisikleti komşumuz çala çala kullandı...
Ön 3, arka ise 7 vitesli toplam 21 vitesli bir bisiklettir.
Bir heves ile sürdükten sonra amortisör yerinden çıktı ve şanslıyım ki herhangi bir parçası kaybolmadı ben de yeniden taktım tabii :D fakat onu takarken gözle görülür birkaç sorun ile karşılaştım:
  • Ruble ve arka teker jant hariç yalpalanıyor. Sürüşlerde kendini belli ediyor.
  • Zincirin bir baklası yamulmuş ve vites geçişini ciddi oranda etkiliyor.
  • Arka teker az da olsa çıkmış gibi bir his veriyor.
  • Arka tekerin performansı düşük. Hızını çabuk kesiyor.
acemiyim ve etrafımdaki bisikletçilere güvenmiyorum. Hangi parçaları ve hangi markayı alacağımı da bilmiyorum. Örneğin küçücük ruble sökme anahtarı 200-400 arası bir fiyat aralığına sahip... Sorunlarımı halletmeye nereden başlamalıyım?

Sorunların videolu hali'ne buradan ulaşabilirsiniz.

Abim şehir için markası ümit rideon 2411 olan ve halen orijinal parçaları takılı olan bir dağ bisikleti'ni bir heves ile 2017-2018 yılında aldı ve yaklaşık 4-5 yıl köşede bekletti. Fakat bu yıllarda bisikleti komşumuz çala çala kullandı...
Ön 3, arka ise 7 vitesli toplam 21 vitesli bir bisiklettir.
Bir heves ile sürdükten sonra amortisör yerinden çıktı ve şanslıyım ki herhangi bir parçası kaybolmadı ben de yeniden taktım tabii :D fakat onu takarken gözle görülür birkaç sorun ile karşılaştım:
  • Ruble ve arka teker jant hariç yalpalanıyor. Sürüşlerde kendini belli ediyor.
  • Zincirin bir baklası yamulmuş ve vites geçişini ciddi oranda etkiliyor.
  • Arka teker az da olsa çıkmış gibi bir his veriyor.
  • Arka tekerin performansı düşük. Hızını çabuk kesiyor.
acemiyim ve etrafımdaki bisikletçilere güvenmiyorum. Hangi parçaları ve hangi markayı alacağımı da bilmiyorum. Örneğin küçücük ruble sökme anahtarı 200-400 arası bir fiyat aralığına sahip... Sorunlarımı halletmeye nereden başlamalıyım?

Sorunların videolu hali'ne buradan ulaşabilirsiniz.

Ne tarafında ve neresinde sorun var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zinciri düzeltmek için 2 tane pense veya pense yerine kullanabileğin bir şey lazım eğri yerin sağ sol pimlerinden sıkıca tutarak güç uyguluyarak geri düzeltmen lazım , jantın iyi gibi teker yuvasına tam oturmuyor indirip yeniden şişirip dene bir kaç defa , şişirirken teker yere değmesin .Arka tekeri orta göbekteki bilyalar tutuyor çok sıkılmışa veya yağı azaldı ise sıkı döner tekeri sağ sol sallagından çok çok hafif bir boşluk olmalı , bu ilerde jantın göbeğini emekli eder bunu muhtemelen sen yapamazsın.

Zinciri düzeltmek için 2 tane pense veya pense yerine kullanabileğin bir şey lazım eğri yerin sağ sol pimlerinden sıkıca tutarak güç uyguluyarak geri düzeltmen lazım, jantın iyi gibi teker yuvasına tam oturmuyor indirip yeniden şişirip dene birkaç defa, şişirirken teker yere değmesin. Arka tekeri orta göbekteki bilyalar tutuyor çok sıkılmışa veya yağı azaldı ise sıkı döner tekeri sağ sol sallagından çok çok hafif bir boşluk olmalı, bu ileride jantın göbeğini emekli eder bunu muhtemelen sen yapamazsın.

İlgili yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Kendim yapmak istiyorum ama aletler için önerebileceğin bir marka, site vb. olursa çok sevinirim.

Yakın çevrenizde pense bulabilirsiniz belki komşulara filan sorun yoksa önerdiğim bir yer yok örnek tranyolda en ucuz pense 125 lira gördüm 2 tane lazım yüzü astarını geçiyor , bisikletci de 2 dk lık işi var malzemeleri ilerde kullanmayacaksanız 50 liraya pazarlık edersin .

Yakın çevrenizde pense bulabilirsiniz belki komşulara filan sorun yoksa önerdiğim bir yer yok örnek tranyolda en ucuz pense 125 lira gördüm 2 tane lazım yüzü astarını geçiyor , bisikletci de 2 dk lık işi var malzemeleri ilerde kullanmayacaksanız 50 liraya pazarlık edersin .
Peki bu ruble için ne yapabilirim ne önerirsiniz? Etrafımda bisiklet tamirhaneleri var ama hepsini gezdim hiçbiri güvenilir değil. Kendim yapabilirim kendime güveniyorum 😄

Ne tarafında ve neresinde sorun var?
Video'da hepsini gösterdim efendim

1 pense birde o yamuk yere girecek bir tornavida bulursan oda iş yapablir yani bakıyorum bende 3 tane pense var , tek olsa bir tarafını tutarım araya sağlam bir şey geçirip zorlarım ama birde arası dar olan yamulmuş valla bir şeyle tutup iki tarafı zorlaman lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı