Bisiklet Önerisi

Alp Ceylan

Hectopat
Daha fazla  
Kadro boyum 18 bir bisiklet almak istiyorum. Şehirde asfaltta, kaldırımda aksın istiyorum turlara katılmak istiyorum şehirler arası vs. Eğer dağ bisikleti alırsam dağda da sürerim.@AeTh9sha @BilgisayarKurdu

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk mesajdan sonra ortalıktan kaybolmuş galiba üyemiz :) Dağ bisikleti ile şehirler arası tur yapmalar pek kolay şeyler değil, yorucu işler. Deneme fırsatın olursa anlarsın. Yol bisikleti de asla arazi kabul etmez.

Cyclocross bisiklet önerebilirim, asfaltta akar kaldırımda da akar ama çok konfor bekleme, dağ meselesine gelirsek de yalnızca patika yollara girebilirsin.

Hem asfaltta aksın hem kaldırımda gitsin hem konforlu olsun hem de dağda süreyim diye bir bisiklet yok kesinlikle :) Bazı şeylerden feragat etmek zorundasın. Veya paraya kıyıp çok hafif bir dağ bisikleti toplayacaksın, dişsiz lastik tercih edeceksin. Bak o zaman istediğin olur ama pahalıya patlar, çok pahalıya.

Konunu takipteyim, geri dönüş yaparsan yardımcı olurum.

Merhaba mesajlarınız için teşekkürler zamanım olmamıştı bugün bakabildim. Öncelikle bütçem Maksimum 1500 TL olabilir üstü olamaz. Ayrıca dediğim gibi dağ bisikleti olursa dağ düşünebilirim dağ da olabilir bilmiyorum benim istediğim saatte 25-30 km hıza rahat çıkabileceğim. Asfaltta yormayacak bir bisiklet teşekkürler @16oguzhan @BilgisayarKurdu

şahsen kron xc 150 düşünüyorum

@16oguzhan Teşekkür ederim fakat tasarımını beğenmedim de, galiba en iyi bu duruyor. Daha bir sürü almam gereken şey olduğu için ekonomik de. Fakat konu bir hafta beklesin diye düşünüyorum. Farklı Yorumlar gelecektir elbette.
Ayrıca almadan önce Delta Bisiklet Şubesine gideceğim. Orda bakacağım tasarımlara v.b

Ayrıca Kron XC100 Disk Fren de düşünüyorum yaş 13 boy 170

Turlarda disk fren sorun çıkarırsa onun için özel bisikletciler bulmanız lazım. Kendiniz kolay kolay yapamazsınız. Yapacak yeri bulsanız bile çok pahalıya patlıyor tamir ettirmesi bu bakımdan turlarada katılacağını varsayarak v fren en iyi tercih olacaktır. Zaten hızlı giderken disk fren size daha çok zorluk çıkartacaktır biraz fazla bassanız allah korusun takla atarsınız. Disk fren genel olarak dağ bisikletleri için üretilmiştir. Birde yanlış hatırlamıyorsam ya Mosso legarda 1721 yada 1724 idi birisi yol bisikletiydi bunlarında çok kaliteli olduğu söyleniyor.

XC100 güzel bisiklet, fiyat olarak da 27,5" boyları oldukça uygun fiyata satılıyor sezon kapandığı için.
Disk fren iyidir, durma garantisi verir, disk frenden şaşma derim. Sanılanın aksine ; Ne bakımı zor ne de sanıldığı kadar maaliyetli. Yolda giderken yanlışlıkla fazla basınca takla falan da atmazsın :) Nereden duyuyorsunuz böyle şeyleri. Tamam güçlüdür kuvvetlidir ancak HD fren kullanan kişi de zamanla hassat tepkiler vermeye alışıyor, eskisi gibi haşırt diye basmıyorsun. V-Fren kadar da yormaz ek olarak, serçe parmağınla bile takla atacak gücü yakalyabilirsin orta - üst seviye HD frenlerde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı