Bisiklet sürerek kilo verebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seninle aynı boy ve yaştayım ve bisiklet sporu ile aktif olarak uğraşıyorum ve 55 kiloyum. Senin negatif kuvvetin sayılırım, ben de kilo almaya çalışıyorum.
Günlük 20km standart yolum vardır. Kilo almama gayet güzel engel oluyor bisiklet, yinede alıkoyamıyorum kendimi.

Bisiklet alacaksan eldivenini, çakar ve uyarıcılarını ve mutlaka kaskını da beraberinde almalısın.
Kondisyonun zayıf olduğu için ilk aylar zorlanabilirsin, mümkün olduğunda eğimsiz güzergahlarda pedalla.

Eğer her gün 15km yol yapar ve beslenmene dikkat edersen emin ol yararını görürsün kısa sürede.
Bisikletten indiğinde terden ölüyor olacaksın, emin olabilirsin.

Yorumları okuyamadım, ancak başlığa göre şöyle yazayım. Sadece bisiklet sürmek ile kilo veremezsin. Verirsin ancak bölgesel olur. Eğer metabolik bir rahatsızlıkta varsa altında, çalışılan bölgenin diğer vücut yapısından daha fazla kilo aldığını göreceksin.

Dengeli beslenme ve her bölgenin çalışmasını sağlayan sporlarla ilgilenmen lazım. Örneğin bisiklet sporu yapıp sonunda yüzme, futbol gibi ek spor alanlarını yapman iyi olacaktır.

Kondisyonum sıfır sayılmaz aslında önceden normal bisiklet vardı hala varda artık beğenmiyorum . Haftada bir en azında 10km yol yapardık bisikletle çoktandır haşır neşirim yani.

@Murat5038 aslında futbolla azda olsa ilgileniyorum düzenli olmasa da futbol oynuyorum ama bu havalarda çok zor benim için.

Beslenmeme dikkat etmem gereken husus nedir?

Ben bu işi bir profesyonelden yardın alarak yapmaya başladım ve devam ediyorum bisiklet şart değil günde 50 dk tempolu şekilde koşu yapman
ve yediklerine dikkat etmen gerekiyor.
Ben bu sayede 34 günde 7 kg verdim ve bunun 5 kg'si yağ geriye kalanı sıvı.
Tavsiyem spor'a yönelmen amacına rahat bir şekilde ulaşırsın.

Benim yaşım 16 ve ben 87 kiloyum. Evet biraz kiloluyum. Bisikleti yaklaşık 1-5 senedir arkadaş gibi düzenli olarak biniyorum. Yokuş çıkarken orta vites'i en düşüğe almıyorum yaklaşık 8 aydır. Bende NG 650 kullanıyorum. Bu kiloma rağmen artık bisiklet binerken zorlanmıyorum ve uzun yolculuklar yapmayı çok seviyorum. Baldırlar'dan bahsetmişsin. Ben o kadar bisiklet biniyorum neden kilo veremiyorum diyordum sürekli. Bir gün elimi baldırlarıma attım sem sert. Vicudum'da gözle görüne bilir bir kilo kaybı yok. Ancak bacağımın özellikle alt kısmı tamamen kas olmuş denebilir. Bu kadar uzun bisiklet sürmelerinin ardından ortalama 1 hafta bile bisiklet binmeyi bıraksan, artık bindiğinde yokuşlarda yoruluyorsun. Kas hemen kendini koyuveriyor. Tabi bu kilo kaybının bende olmaması sende olmuyacağı anlamına gelmez. Bence bisiklet dünyasına atılmalısın, insan alıştıktan sonra çok eğlenceli bir şey oluyor. Arabalarla yarışmaya çalışıyorsun, (genelde yeniliyorsun) ama çok güzel bir duygu oluyor ya. Bak yine bisiklet binesim geldi.

Bisiklet sürmek yerine 15 km koşsan daha yararlı olur. Bisikleti çok sürerdim ama yaranını görmedim. Yediklerimede dikkat etmedim tabi. Ama yediklerime dikkat ederek her akşamda düzenli koşu yaparak 1.5 ayda 10-13 arası kilo verdim. Bisiklet bölgesel zayıflatır ama koşu ile vücutunun her yeri çalışır.

Peki şöyle bir şey yapsam. Bisileti çok severim o yüzden düzenli bisiklet sürsem ama spor salonunada gidip koşu bandı vs kullansam olmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…