SÜLEYMAN. ÇAKIR
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5 5500
Asus prime b350m-a
Msi ventus xs gtx1650 4gb
Msi g244f 170hz gaming monitör
Kingston hyperx 2400mhz 16gb (2x8) ddr4
Aerocool 600watt
Samsung 960 evo 250gb m.2 ssd
Gigabyte 120gb sata ssd
Wd blue 7200rpm 1tb desktop hdd 2x
Bisikletim uzunca bir süredir odamın kenarında duruyor, daha önce hiç temizliğini ve bakımını yapmadım. Bisiklet sürmeyi sevdiğim için tekrar sürmeye başlayacağım ama ondan önce temizlik ve bakımlarını yapmam gerek. Biliyorum bu konuda çok fazla kaynak var yine de emin olamadım. Örneğin bazıları zincire özel yağ önerirken bazıları normal makine yağı öneriyor, temizlik için bazıları WD-40, mazot ve gazyağı önerirken bazıları kesinlikle kullanılmamalı diyor, veya internette bu konulardan bağımsız evdeki temizlik malzemelerini bulaşık deterjanı ve benzeri kullanan da var direk oto yıkama yerlerinde temizleyenlerde. En sağlıklı nasıl temizler ve bakımını yaparım? Mesela fren balatalarım oldukça eskimiş ve erimiş, yenisini alırken neye dikkat etmeliyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Tazyikli suyla bir güzel yıkayıp sonra zincirleri ön amortisörleri yağlayıp fakat bisiklet uzun süre kullanılmadıysa göbeği yağlanmalı aksi taktirde bilye dağıtır bisikletciye götürüp genel bakım şart dır!