Bisikletçi beni kazıkladı mı?

Yama yapmanın videosu var da onu nasıl yapacağım ben ya? Bayağı zor görünüyor.
Zor değil, oldukça kolay bir işlem ve pratik istiyor. 1-2 kere yapınca alışırsınız. Bir gün yolda kalırsanız her zaman ulaşabileceğiniz bir bisikletçi olmayabilir. Her bisiklet kullanan kişinin yanında yama takımı taşıması ve gerektiğinde yama yapabilmesi gerekli. Güvenlik açısından önemli.

Birkaç kez eski bisikletler üzerinde deneyerek pratik yapabilirsiniz.

Peki olabilecek en kötü şey nedir bisiklete?
Yama yaparken diye soruyorsan hiçbir şey. :D En fazla iç lastiği yanlış takarsan ve patlatırsın. İç lastiği değiştirirsin. Bu durumu yaşamak içinde aşırı dikkatsiz olmak lazım. Anlarsın yani yanlış giden bir şeyler olunca.

Peki olabilecek en kötü şey nedir bisiklete?

Jant ve şasenin yamulması. Vaktinde ikisini de yamultmuştum. Lastikler inikmiş, merdivenden aşağıya bisikletle indim üzerindeyken, jant paramparça oldu, şaseyi sorma zaten.

Zor değil, oldukça kolay bir işlem ve pratik istiyor. 1-2 kere yapınca alışırsınız. Bir gün yolda kalırsanız her zaman ulaşabileceğiniz bir bisikletçi olmayabilir. Her bisiklet kullanan kişinin yanında yama takımı taşıması ve gerektiğinde yama yapabilmesi gerekli. Güvenlik açısından önemli.

Birkaç kez eski bisikletler üzerinde deneyerek pratik yapabilirsiniz.
Tamamdır teşekkürler. Bir daha da oraya götürmeyeceğim. Kim için iyi iş yapıyor desem sonradan amacını anlıyorum.

Tamamdır teşekkürler. Bir daha da oraya götürmeyeceğim. Kim için iyi iş yapıyor desem sonradan amacını anlıyorum.
Tek gittiğiniz yer için geçerli değil. Neredeyse tüm bisikletçiler yamadan haksız kazanç elde ediyorlar, bir denetim olmayınca da kimse karışamıyor.

Evet, biraz fazla ödeme yapmışsınız. İğne yüzünden iç lastiğiniz patladıysa patlak büyük olamaz ve küçük bir yamayla halledilir. 20TL'ye bir tane yama yaptırmışsınız ama 20TL'ye 48'li yama takımı alabiliyorsunuz.

İşçilik fazla bir yanı da yok. Bisikletçiler yamadan haksız kazanç elde ediyorlar. Buna kimse de müdahale etmiyor. Sıradan kullanıcılar da işi bilmediğinden ucuza yaptırdıklarını sanıyorlar.
Nasıl haksız kazanç elde ediliyor ? 20 lira bence uygun bir fiyat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı