Bisikletin önünü kaldıramamak

Kral mesajları okumadan yazıyorum aynı şeyi yazmış olabilirim. Bu normal ben yüksek ihtimal 1 sene falan oldu kaldırmayı ogreneli ama yine de genellikle 5 saniye durabildim. Eğer yeterli gücün varsa illa kaldırılsın. YouTube'a süleyman kılınç ön kaldırma diye yaz. Güzel anlatıyor bende ondan öğrendim.

Yaş artık 30 olmuş bisiklet felan hak getire ama eskiden işin sırrını çözmüştüm. Çözene kadarda çok yere düştüm :) bisikletin önünü kaldırınca istemsiz olarak vucudunu ön tarafa doğru eğiyorsun farkında değilsin. Sırtını geriye at omuzlarını geniş tut farkı hemen hissedeceksin. (Dizlik tak)

Şu sıralar bisikletle tek teker öğrenmeye çalışıyorum fakat ön tekeri yeterince yükseğe kaldıramıyorum. Bazen 2-3 kere kendime çekebiliyorum ama devamı gelmiyor. Sorunun bisikletin donanım kalitesinden mi yoksa benim yetersiz fiziksel kuvvetimden mi kaynaklanıyor?

Bisiklet 2020 zamanlarında A101 de satılan 500 TL'ye satılan bir bisikletti. Fazla kaliteli bir şey değil. Bende fazla bakmıyorum bisiklete yağlama gibi şeyler belki etkisi vardır diye belirtmek istedim.
Bisikletinin selesini ve gidonunu doğru yüksekliğe ayarladınız mı? Lastiklerin havası nasıl?

Koltuğun yukarıda olması lazım rahat olması için. Önce arkaya düşerken tutunmayı öğren. Tüm gücünle gidona aban arkaya düşüceğini hissettiğin an ayaklarını yere koy. Önce devrilmemeyi öğren kısacası. Vitesli ise vites 1 ile başla yavaş yavaş arttırırsın.
Ayaklarını yere koy değil düşeceğini anladığı zaman arka frenle geri toparlar.

Ön amörtisör var ama içine hiç girmiyor neredeyse bende hiç kurcalamadım açıkçası fazla ilgim yoktu ama şu sıralar bisikletlere sardım bir de orta amortisör de var o acaba engel falan mı oluyor zorlaştırıyor mu genelde pahalı bisikletlerde olmuyor.

Orta amörtisör ü de kullanıyorum ben onu da çevire çevire sonuna kadar aç yani en sert kısımda kalsın yay iyice sıksın kendini serbest olmasın.

Ön amörtisör var ama içine hiç girmiyor neredeyse bende hiç kurcalamadım açıkçası fazla ilgim yoktu ama şu sıralar bisikletlere sardım bir de orta amortisör de var o acaba engel falan mı oluyor zorlaştırıyor mu genelde pahalı bisikletlerde olmuyor.

Dostum şu an benim de A101'den pexma maximum var maşası gram çalışmıyor kaliteyle hiçbir alakası yok teker yapmak istiyorsan yetenek lazımdır bisiklet katkı sunar şimdi gelelim nasıl teker yapacağına şimdi siz arkaya düşemediginizi söylemiştiniz vitesi 1-2'ye alıp çok yavaş giderken öne kendinizle birlikte abanıp geriye çektiken sonra tüm gücünüzle pedala basın ve gidonu geriye çekin kendinize doğru sonra 1-2 pedal attıktan sonra arkaya oturun sağa düşecekseniz ayağınızı sola açıp direksiyonu o yöne çevirin tek tekerde dönmek için kendini artık sağa döneceksen sağa verip gidonu (senin dengenle alakalı) ters çevirsende olur gittiğin yöne çevirsende olur döndürüp döneceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı