Bit Nedir . Ekran Kartında Bit Önemli midir ?

Battleship353

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İzmir / Karşıyaka
Daha fazla  
Meslek
Şu an Öğrenciyim ama Yazılım Mühendisi
Selamlar . . .

Bit Nedir? Bit Bant Genişliğidir Gibi Söylemler Var. Bunu Tam olarak Öğrenebilir miyiz? Ekran kartlarında 128 Bit 256 Bit'ten daha Ucuz. Bunun Sebebi Nedir? Ekran kartında Bant genişliği Önemli Midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı üzerindeki gpu ile yine ekran kartı üzerindeki ramler arasında iletilebilecek data miktarını gösteren bir birimdir.
Düşük çözünürlükle ve ayarlarda çok bir önemi olmaz, zira yapılan işlemi limitleyen gpu'dur

Yüksek çözünürlük ve ayarlarda önem kazanmaya başlar.

Bak bi örnek vermek gerekirse;
Hasat edilmesi gereken bi tarla düşün.Tarla 1000 dönüm diyelim.
Ve bu tarlada çalışan 256 işçi var.
256 işci tarlayı atıyorum 5 günde hasat ediyorsa, 512 işçi 2.5 günde hasat eder değil mi?
Yani işçi (bit) ne kadar fazla olursa hasat o kadar erken biter.

Buradan yola çıkarsak asıl önemli olan tarlanın (hafızanın) büyüklüğü değil, çalışan işçi (bit) sayısının çokluğudur. Tabi tarla sahibi de dönüm ne kadar çok olursa o kadar çok işçi çalıştırıp erken bitirmek istediği için işçi sayısını yüksek tutmaya çalışır.Dikkat et 3 gb 64 bit veya 4 gb 128 bit ekran kartı yoktur.Hafızayı ne kadar arttırırsa firmalar, biti de ona paralel olarak arttırmak zorundadır..
Umarım açıklayıcı bir anlatım olmuştur.
Saygılar.

Kaynak: donanım haber forum

Başka forumlardan, alıntı yapmaktansa kendi cümlelerimle açıklayayım. En basit örneği şudur. Bir silahta ne kadar mermin olursa o kadar adam öldürme olasılığın artar. Atıyorum otuz mermin var. Bir üst seviyeli silah altmış mermi kapasiteli. Bunun gibi düşünebilirsin.

Benim aklıma fazla bir şey gelmedi. Saçma sapan birşey yazarım anlamazlar diye iyi anlatanlardan alıntı yaptım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı