Bitcoin, altcoin nedir?

ImortalSwerd

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2021
Mesajlar
549
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bitcoin, Ethereum, Dodgecoin... Bu isimleri çokça duyuyorum. Bu kripto paraların işlevleri tam olarak nedir. Kendi kripto paramızı oluşturabilir miyiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bitcoin herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir? Virgülden sonra 100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Ayrıca derin ağ'da en çok kullanılan para birimidir yaygın inanışın aksine, “altcoin” bir kripto para biriminin adı değildir. Aksine, “altcoin” terimi Bitcoin'e alternatif herhangi bir kripto para birimini ifade etmek için kullanılır. Örneğin, XRP, Litecoin ve ether teknik olarak birer “altcoin”dir. Bunu ifade etmiş olmakla birlikte, kripto para oyuncuları genellikle altcoin terimini düşük piyasa değeri olan kripto paraları tanımlamak için kullanırlar.
Bu kadar kardeş ben de o işi yapıyorum.
Bitcoin, Ethereum, dodgecoin... Bu isimleri çokça duyuyorum. Bu kripto paraların işlevleri tam olarak nedir? Kendi kripto paramızı oluşturabilir miyiz?

Olmaz.
 
Bitcoin ilk çıkan kripto paradır ve kripto para piyasasında işlem hacmi en büyük olan kripto paradır. Altcoinler ise Bitcoin'i takiben çıkan diğer coin/token'lardır. Kripto paraların amacı yeni bir para birimi veya ödeme aracı olmasıdır. En iyi yanı ise takip edilemez olmasıdır.
En büyük altcoinler: Ethereum, Liteceoin, XRP.
 
Peki coin/token arasındaki fark nedir ve kendi coin/tokenimizi oluşturmamız mümkün müdür?
Coin ile token arasındaki farkı buradan okuyabilirsiniz. Evet kendi kripto paramızı oluşturmamız mümkün hatta bu o kadar yaygınlaştı ki başka insanlara bile yaptırabiliyorsunuz. Son duyduğum bilgilere göre Binance'nin kendi sitesinden başvuru yapılabiliyormuş.(Bu bilgiden emin değilim.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı