Bitcoin'e yeni rakip, Caizcoin!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Örnek aldığımız kişinin gerçek davranışlarını öğrenmeye çalışmak, Sosyal'in seviyesini düşürüyor demek. Mizah ve Eğlence değil hocam konu.

Örnek aldığın kişinin gerçek davranışlarını öğrenebilirsin sorun yok ama yorumlara bakıyorum da hepsi bir birinden sallama kaynak gösteriyor, biri şuraya ak*t gazetesinin kaynağını atarsa klavyeyi monitöre gömeceğim sinirden. Atatürk hakkında yorum yapanların kaç tanesi Atatürk'ün kitaplarını okudu, tüm yaptıklarını öğrendi de Din'i inancına geçti?

Pek alakası yok. Osmanlı'da o dönem %15 gibi bir okuma yazma oranı vardı. Tebaa genel olarak cahildi ve din adamlarının sözlerine her şeyden çok itibar ediyordu. Orta çağ katolik kilisesi durumu yani. Atatürk bunu bozup Avrupa standardında bir toplum yaratabilmek için dini reform yapma çabasına girişmişti. Kürt isyanları zaman çizelgesi listenin en altındaki isyanların çoğu bu dinde reform çalışmalarına karşılık olarak şeyhler ve müritleri tarafından çıkarılmıştır.

Hocam Atatürk'e saygım vardır. Sebebi şu alttaki son cümle:

"hepsi" dediğiniz için alıntı yapıyorum, benim attığım kaynak belgeli. Kaynağın yazarı ise fesli bir trol değil bir tarihçi olan Sinan Meydan, güzel özet geçtiği için o kaynağı attım; Halil İnancık, İlber Ortaylı, Celal Şengör gibi kaynak soramayacağınız kişiler de bu fikirde, en önemlisi Atatürk kendisi bile dini inancını belirtiyor/belli ediyor.

Bu konuda bir itirazım yok hocam. Dinde de aynı mesele. Kendileri ayet sallıyorlar. İnsanlar böyle, yapacak bir şey yok. Sadece Türkiye'de de böyle değil, sadece Türkiye'de bayağı fazla.

Açıkçası ben Atatürk'ün kitaplarını okumadım, ama onlara cevap verme hakkım var. Çünkü ben teori üretmiyorum, onların saçmalıklarını düzeltiyorum. O yüzden üstüme alınmayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…