Merhaba. Bitdefender, LFSlazy programını gen: Variant. Johnnie. 235270 virüsü olarak algılıyor, sizce false positive mi? Lazy'i İbrahim Altuntaş'ın LFS dosyasından aldım, o yüzden virüs olcağını sanmıyorum ama yine de sorayım dedim.
Güvenliği değil, kategoriyi bırakmıştım sadece ama etiketlere mümkün mertebe bakmaya çalışıyorum, hemen cevaplayayım.
Sadece VT sonucu yeterli gözükmüyor, dosyayı detaylıca incelemek lazım. Bu kadar tespit varken kullanın diyemem açıkçası. Risklerini kabul ediyorsan kullanabilirsin, güvenmiyorsan kullanmazsın bu kadar basit aslında. Sadece net bir şey diyemiyorum, o kadar.
Hocam açıkçası ben emin olamadım bunun davranışlarına falan bakılması gerekiyor. Sonuçta Bitdefender, Symantec, McAfee bulmuş false pozitive de olabilir. Diğer antivirüslerin veritabanlarına geçmemiş de olabilir ama bana false pozitive gibi geldi.
Arkadaşlar bu virüsün türü nedir acaba bir dosyayı indirmem gerekiyor ancak virüs programım dosyanın içinde bunu bulduğu için otomatik siliyor dosyayı. Yani virüs programını devre dışı bırakıp kullanmamda sakınca olur mu? Virüs: Gen:Variant.Johnnie.213061
Arkadaşlar bu virüsün türü nedir acaba bir dosyayı indirmem gerekiyor ancak virüs programım dosyanın içinde bunu bulduğu için otomatik siliyor dosyayı. Yani virüs programını devre dışı bırakıp kullanmamda sakınca olur mu? Virüs: Gen:Variant.Johnnie.213061
bu arada lfs nin kendi sitesinde biri konu açmış benim sorduğum soruyla aynı biride fallse positive demiş sebebini açıklamış bu arada vt linkini atacağım 1 dakika
*** Quote from Ayoub2016 : Hello AlL , Why My Anti-Virus Delet The Lazy.exe As A Virus ? *** It's a false positive, because LFSLazy inject things in ...