Bitdefender mi Emsisoft mu ?

dr.hardware

Hectopat
Öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun :) iyi akşamlar...

15 dakika kadar önce kredi kartıma 100tl yükleme yaptım. Amacım düzgün bir güvenlik yazılımı tecrübe edinmek.

Başlıkta belirttiğim gibi Bitdefender ile Emsisoft arasında kaldım, yada sizin önerdiğiniz güçlü bir yazılım varmı ? benim öğrenmek istediğim Bitdefendermi ? Emsisoft mu ? sorusu. Aralarında 40tl gibi bir fiyat var. Bitdefender 80tl iken, emsisoft 40tl.

Bitdefender hakkında birkaç şikayet okudum. Satın alan bazı arkadaşların interneti ve bilgisayarı yavaşlamış, Bitdefenderi kaldırdıklarında internet hızlanmış bilgisayar uçmuş :D Bu sorunun bilgisayar donanımıyla ilgili olabileceği kanısındayım. Bilgisayarım imzamdaki sistem kaldırabilirlik konusunda sorun olmaz herhalde.

Şimdiden cevaplarınız için teşekür ederim :)

Birçok antivirüs ve firewall test gurubu genelde Birdefender"ı bir adım öne çıkarıyorlar diğer rakiplerine göre. Testler hemen hemen her ay yenilendiği için durum ara sıra değişsede Bitdefender dediğim gibi rakiplerinden bir adım önde.

Mıller'in ediği gibi Emsisoft'un yanlış alarm vermesi onu en kötü Antimalware yapıyor. Diğer antivirüslerden daha çok yanlış alarm veriyor. Bitdefender iyidir ancak Kaspersky kadar değil :) Son zamanlarda sadece daha etkin rol almaya başladı Bitdefender.

Emsisoft fazla Falsepositive verir.
Programın en önce çıktığı 2 özelliği behavior shield (davranış kalkanı) ve anti-ransomware olmasıyla birlikte şahsen güzel bir yazılımdır veri tabanı ise genelde günceldir ama dediğim gibi çok fazla falsepositive verir.
Örn: Program kaldırıcaksınız ona cryptolocker diyebilir benimde başıma gelmişti.

Bitdefender ise gayet yerinde ve güzel bir antivirüs programıdır son zamanlarda antivirüsler arasında daha fazla rol oynamaya başlamıştır ve Bitdefender'da falsepositive görmek nerdeyse imkansız gibi birşeydir. Behavior Shield (Gelişmiş Tehdit Koruması) gayet iyi bir şekilde çalışmaktadır. Bitdefender şuanki dönemin en güncel antivirüslerinden bir tanesidir tespit edemediği virüs olsa bile Gelişmiş Tehdit Koruması sayesinde çoğu virüsü zarar vermeden algılayabilen bir antivirüs yazılımıdır ancak sistemi birazcık yavaşlatır.
1608659736424.png

1608659785870.png

1608659884752.png

1608659972314.png

1608660040372.png

Umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler.

Antivirüs yazılımınızın güncel olduğuna emin olun, mutlaka bir antivirüs programı kullanın ister ücretsiz olsun ister ücretli. Ben "antivirüs" dedim kısa ama siz "Internet Security" olarak anlayın.

Norton, Symantec, Kaspersky, Sophos, Bitdefender ve sayamadığım birçoğu. Bilindik ve güvenilir markalardan ilerlemeye çalışın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı