Bitlis'te başıboş köpekler tarafından ısırılan ve kuduz olan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nefes aldıkları içinde köpekleri öldürmüyorlar. Birinci derece kuduz taşıyıcısı olan hayvanlar bunlar ve bu risk çok büyük. Ayrıca önceden aşılanmaya rağmen bu hastalık tam olarak ısırılmadan engellenemeye biliyor böyle risk varken sokakta köpek olamaz. Kimse sokak köpeklerinin yaşama hakkı elinden alınsın ya da türleri yok edilsin demiyor yerleri sokaklar değil. Kediler gibi uyum sağlayamıyorlar sokaklara ve taşkınlık çıkartıyorlar.

Ayrıca senin mantığına bakarsak sırf bir şeyin canı var diye zararlı zararsız her şeyin yaşamasına izin verilmesi gerekir. Tam olarak canlı olmasalar bile cansız olarak sayılmayan virüslerinde yaşamalarına izin verilmelidir. Yüzbinlerce insanın ölümüne neden olmuş bir virüs bu ama tam olarak cansız sayılamadığı için varlığına devam ettirsinler o zaman.

Hocam çocuğun kuduzdan ölmesi şöyle zararlı, kuduzun varlığı senin benim hayatımıza bizim çocuklarımıza bir tehdit. Elbette çocuğun ilerideki hayatına varsayım yapamayız ya da ailesi olamayız. Ama çocuğu öldüren kuduzdan bahsediyoruz. O çocuğun yerinde bizler de olabilirdik ya da ileride olabiliriz. Bu sebeple o çocuk kuduzdan ölmemeliydi. Yani demeye çalıştığım kuduzdan ölmenin söz konusu olmaması gerekiyor. Bunun için de yapılacak şeylerin yapılması gerekiyor.

Dediğiniz doğru. Fakat köpek kuduz olmasını kendisi seçmiyor. Ya da bilerek olmuyor.

Kuduz virüsü olarak düşünürsek, böyle bir virüse ben de karşıyım.

Ya hayatin gercekleriyle bir arada yasamayi ogrenip hanim evlatligini bir yana birakacaksin ve can tasiyan herseye saygi duyacaksiniz, ya da o modern oldugunu iddia ettiginiz ulkeler gibi masum hayvanlari insanlar onlari sevmiyor diye oldureceksiniz. Benim icin Turkiye neredeyse hicbir konuda tasvip etmesem de hayvanlarin canina kast etmeyerek yapilabilecek en insancil yaklasimi uygulayarak dunyada bir fark yaratiyor. Nasil insanlarin haklari varsa hayvanlarin da haklari var. Begenmeyen bir fare zehiri alip karsisina cikan butun hayvanlari oldurebilir, ben karismam gunahlari kendi boyunlarina, devlet de gerekeni yapip cezasini da verir. Kopekler cani hayvanlar degildir. Nasil bir insan hicbir suc islemeden cezalandirilmiyorsa, hayvanlari da islemedikleri bir suctan cezalandiramazsiniz.

Senin bu yaşa kadar kime ne yararın oldu da ölmüş bir çocuk hakkında bu yorumu yapıyorsun. Saçmalıktan başka bir şey değil yazdıkların. Bir insanın varlığı sadece çevresine verdiği yararla ölçülecekse milyarlarca insanın ölmesi gerekirdi. Kimse hiçbir şeye yararlı olmak zorunda değil. Zarar vermedikten sonra istediği gibi yaşar hayat kendi hayatıdır. Kısa hayatlarımızı başkalarının keyfinin derdinin düşünerek kimse geçirme zorunluluğu yok.

Sokak hayvanlarının tek tehlikesi kuduz değil. Trafiğe de büyük tehlike sunuyorlar. Bunu neden görmezden geliyor herkes anlamıyorum.

Gunde kac tane kuduz haberi okuyorsun ki arkadasim, Turkiye'de son bir yilda kac kisi kuduzdan olmus?

Burda cevabi kendin vermissin zaten, tek hucreli canlilarin duygulari ve beyinleri olmaz.

Istersen daha fazla sacmalamayalim.

Kaç tane köpek kaynaklı saldırı haberi çıktı bu yıl? Köpekler sadece kuduz kaynaklı mı zarar veriyorlar etrafa arkadaşım. Bir sürü insan parçalandı ya da köpekten kaçarken farklı nedenlerle öldüler. Virüsler canlı ya da cansız sınıfına girmezler. Duygularının olup olmaması mesele değil. Köpeklerinde insanlar gibi iradeleri yok. O yüzden saçmalayan sensin sadece.

Gunde kac kisi trafik kazasinda oluyor? Kac kisi sigaradan oluyor? Kac kisi birini olduruyor? Bir de gulucuk atiyorsun. Bunlar ne icin ne yapiyorlar? Sigara yasaklaniyor mu? Insanlarin trafige cikmasi engelleniyor mu? Insanlarin cinayet islemesine nasıl engel olabilirler? Konuyu sulandiriyorsun Türkiye'nin derdi su anda kopeklerin kuduz bulastirma ihtimali degil. Kopegin K'si degil. Neden insanlarin kaderlerini istedikleri gibi yonetmelerine ozgurce izin veriliyor da sira hayvanlara gelince olay cikiyor. Insanlar durtulerini bastirmakta ne kadar becerikli? baskalarinin haklarina saygi gostermekte ne kadar emektar? Karikatur gibisiniz yemin ediyorum. Daha fazla yazmana gerek kalmadi, istersen çocuk gibi haksizligini ayna karsisinda sabaha kadar sakiz gibi uzatabilirsin. Benim seninle kaybedecek vaktim yok.

Sana senin gibi düşünenlere tek bir örnek olarak bu video bırakıyorum. Siz kendiniz gerçi bir köpek tarafından saldırıya uğrayıp bu hallere düşmeden asla anlamazsınız ama neyse en azından şu ana kadar köpekleri savunmak için yaptığın tüm saçma sapan yorumları çürütecek tek bir video bile yetiyor.

O kadar temelsiz savunuyorsun işte o kadar boşsunuz. İstediğiniz kadar ağlayın ya köpekler toplatılacak sokaklarda ya da halk kendi önlemini almaya başlayacaktır. Bir insanın hayatı bir köpekten daha önemsiz değildir. Siz hayvansever değil resmen insan düşmanı olmuşsunuz artık. Kendi ırkınızdan bu kadar nefret ediyorsanız gidin dağlarda yaşayın yabani doğada kalın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…