Çözüldü BitLocker nasıl kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

krmayg1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 2 sene önce MSI'dan laptop aldım FreeDOS bir şekilde ve BitLocker falan kurmadım. Kendi kurulmuş galiba şimdi devreye girdi şifreyi bilmiyorum Microsoft hesabına da erişemiyorum. Dosyalar önemli değil format atacaktım format USB'si hazırladım format atarken sürücü seçme kısmında BitLocker devrede olduğu için ana diskimi seçemiyorum. Bu sürücü BitLocker tarafından kilitlenmiş diyor formatta atamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@turko35408 @pharople
Video clickbait değil ancak yukarıda ekli link Windows oturumu açıldıktan sonra uygulanabilecek yolları gösteriyor. Bu konuda çözüm olacağını sanmıyorum.

@krmayg1
Aşağıdaki linkte anlatıldığı şekilde format ekranında komut istemine girerek diskinizi silin.
Sonra kurulum için sorun kalmayacaktır.
Merhaba. Ben 2 sene önce MSI'dan laptop aldım FreeDOS bir şekilde ve BitLocker falan kurmadım. Kendi kurulmuş galiba şimdi devreye girdi şifreyi bilmiyorum Microsoft hesabına da erişemiyorum. Dosyalar önemli değil format atacaktım format USB'si hazırladım format atarken sürücü seçme kısmında BitLocker devrede olduğu için ana diskimi seçemiyorum. Bu sürücü BitLocker tarafından kilitlenmiş diyor formatta atamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hiçbir şeye erişiminiz yok, garantisi varsa garantiye götürün eğer yoksa yakınınızdaki bir bilgisayarcı da çözüm olabilir ama biraz zor geneli bios sıfırlama ve geri atmayı falan dış kaynaktan yapmayı bilmiyor. İşiniz biraz zor…

Artı -1 Eksi
Disk seçme ekranında Shift + F10 tuşlarına basıp rehberdeki komutları girin.

Disk seçme ekranında Shift + F10 tuşlarına basıp rehberdeki komutları girin.

Hocam işe yaranaz çünkü komutla kaldırsan bile kendisi tekrar güvenlik önlemleri yüzünden aktif oluyor. Genelde bu tarz şeyler de zaten clickbait oluyor… Benim eski laptopumda da arkadaşınki gibi sorun vardı ve hiçbir şey yapamadım direkt sattım.

@turko35408 @pharople
Video clickbait değil ancak yukarıda ekli link Windows oturumu açıldıktan sonra uygulanabilecek yolları gösteriyor. Bu konuda çözüm olacağını sanmıyorum.

@krmayg1
Aşağıdaki linkte anlatıldığı şekilde format ekranında komut istemine girerek diskinizi silin.

Çözüm
@turko35408 @pharople

@krmayg1
Aşağıdaki linkte anlatıldığı şekilde format ekranında komut eistemine girerek diskinizi silin.
Arkadaşın durumunda clickbaite giriyor, normal sorunsuz bir sistemde tabii ki de işe yarayabilir. Ayrıca diski silmek için de bitlockerı kapatmak gerekiyor diye biliyorum, sonuçta bu diski koruyan bir önlem aracı.

Arkadaşın durumunda clickbaite giriyor, normal sorunsuz bir sistemde tabii ki de işe yarayabilir. Ayrıca diski silmek için de bitlockerı kapatmak gerekiyor diye biliyorum, sonuçta bu diski koruyan bir önlem aracı.
Diski korumuyor, sadece verilerin başkalarının eline geçmesini engelliyor.
Bitlocker ile şifrelenmiş bir disk rahatlıkla silinebilir ve biçimlendirilebilir.

Tam aradığım konuya denk geldim çok iyi oldu.

@turko35408 @pharople

@krmayg1
Diski sildikten sonra aynı disk tekrar görünür mü?

Sorun böyle fotoğrafını da atayım.

Dosya Ekleri

• 17391180190767357144710077347265.jpg
    17391180190767357144710077347265.jpg
    146,9 KB · Görüntüleme: 45
Diski sildikten sonra aynı disk tekrar görünür mü?

Sorun böyle fotoğrafını da atayım.
Sildikten sonra disk görünür ve normal bir disk gibi kullanılır.
Standart herhangi bir diskten farkı kalmaz.

İhtimale binaen ek bilgi : Silme işlemi diskin görünmemesine veya başka bir soruna sebep olmaz. Az önce söylediğim gibi standart bir disk haline gelir.
İşlemciniz intel ise ve silme işleminden sonra diski göremiyorsanız BIOS tan VMD ayarını disable yapmanız halinde diski görebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı