Elektrik kesintisi sonrası sistem D diskini görmüyor

mehmet Tuğra

Decapat
Daha fazla  
Sevgili arkadaşlar, iyi günler diliyorum. Bugün sistemimde D diskinde kurulu olan CS 2 oynarken bir anda elektrikler kesildi. Sistemi geri açtığımda normalinden biraz geç açıldı. Açıldıktan sonra D diski ilk anda gözüküyordu ama Hard Disk Sentinel'a baktığımda gözükmüyordu. Steam'den o diske oyun kurmayı denedim, disk yazma hatası dedi. Sistemi yeniden başlat dediğim zaman biraz siyah ekranda kalıp anakartta VGA ışığı yanıyordu. Biraz öyle kaldıktan sonra kendiliğinden açıldı. Bu sefer komple disk görünmüyordu. BIOS'a girip baktığım zaman iki diskim de görünür haldeydi. En son sistemi kapatıp açtığım zaman düzeldi, tekrar eskisi gibi oldu. Sizlere sorum, böyle bir şey neden olmuş olabilir? Cevaplarsanız çok sevinirim, iyi günler diliyorum.

• MSI RTX 2060 Gaming Z
  • AMD Ryzen 5 2600
  • 16 GB DDR 4 RAM 2933 MHz
  • MSI B450M Mortar
  • Adata Legend 750 M.2 SSD (C diski)
  • Adata SU650 harici SSD (D diski)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili arkadaşlar, iyi günler diliyorum. Bugün sistemimde D diskinde kurulu olan CS 2 oynarken bir anda elektrikler kesildi. Sistemi geri açtığımda normalinden biraz geç açıldı. Açıldıktan sonra D diski ilk anda gözüküyordu ama Hard Disk Sentinel'a baktığımda gözükmüyordu. Steam'den o diske oyun kurmayı denedim, disk yazma hatası dedi. Sistemi yeniden başlat dediğim zaman biraz siyah ekranda kalıp anakartta VGA ışığı yanıyordu. Biraz öyle kaldıktan sonra kendiliğinden açıldı. Bu sefer komple disk görünmüyordu. BIOS'a girip baktığım zaman iki diskim de görünür haldeydi. En son sistemi kapatıp açtığım zaman düzeldi, tekrar eskisi gibi oldu. Sizlere sorum, böyle bir şey neden olmuş olabilir? Cevaplarsanız çok sevinirim, iyi günler diliyorum.

• MSI RTX 2060 Gaming Z
  • AMD Ryzen 5 2600.
  • 16 GB DDR 4 RAM 2933 MHz.
  • MSI B450M Mortar.
  • Adata Legend 750 M.2 SSD (C diski)
  • Adata SU650 harici SSD (D diski)

Yerinden kaymıştır ve temassızlık yapıyordur, başıma geldi defalarca yerine tekrardan oturtmayı deneyin.

H

Hocam kendiliğinden düzeldi komple PC'yi kapatıp açtığım zaman ama neden böyle yaptı onu merak ediyordum kayma yok hocam inceledim.

Kaymadandır hala aynı düşüncedeyim gözle görülemeycek küçük kaymalarda bile oluyor 2 SSD kullanıyorum Windows kurulu olan SSD'de arada bir kayma oluyor ve boot ekranında kalıyorum siyah erkanda bekletiyor SSD yerine oturttuğumda düzeliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı