BitLocker ne kadar güvenli?

Draxt

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, SSD, HDD veya USB gibi depolama aygıtlarımızı şifrelediğimiz Windows'un kendisine ait olan 256 bit AES şifrelemeli BitLocker sistemi mevcut. İnternet üzerinde biraz baktım ama hiç net bir sonuca ulaşamadım. Bu şifreleme ne kadar güvenilir kırılabiliyor mu veya devlet birimleri alıkoyma gibi durumlarda bilgilerimize erişebiliyorlar mı? HDD veya USB de mümkün olabilir diye düşünüyorum fakat SSD gibi modellerde TRIM olayından dolayı pek mümkün olacağını düşünmüyorum. Biri bizi aydınlatsın sizlerden ricam😅

Hocam buradan cevabınıza ulaşabilirsiniz
Kendim de BitLocker kullanıyorum muadillerindne farkı dosyaları değil sürücünün tamamı şifreliyor aykırı bir durumda açılınca hemen bitlockera giriyor ve 48 haneli bir key istiyor keyi de sizden başkası erişemiyor ben güvenilir buluyorum.

Hocam buradan cevabınıza ulaşabilirsiniz
Kendim de BitLocker kullanıyorum muadillerindne farkı dosyaları değil sürücünün tamamı şifreliyor aykırı bir durumda açılınca hemen bitlockera giriyor ve 48 haneli bir key istiyor keyi de sizden başkası erişemiyor ben güvenilir buluyorum.
hocam iyi güzel hoşta o konuşma da dahi adam en alt kısmında sorularının hiçbirine cevap alamamış bende o adam gibiyim şuanda açıkcası :D

Eğer yeterli tecrübeniz var ise 100 200 TL'lik kartlarla bile kırabilirsiniz bunu.

Nasıl kırıldığını açıkla diyemem tabii ki de sana burada hocam fakat cidden 256 bit AES şifreleme sistemi bu kadar kolay kırılabilir bir şey mi, yanlış anlamayın ben bilmediğimden soruyorum cidden ve bu kadar kolay kırılabiliyor ise GitHub dahil hiçbir platformda BitLocker şifresinin kurtarma anahtarları elinde olmadan kırıldığını söyleyen bir makale göremedim ondan dolayı biraz da burada bilgi almak için konu açtım

@Draxt bu illegal olduğundan konu görememeniz normal, bir influencer kendisi 2 dolarlık aldığı kart ile 2 saniye de kırdığı bir video paylaşmıştı, şu an o videoyu bulamadım.
Baktığım platformların veya sitelerin hepsi legal bir yer olmadığına eminim ve tam tersi legal olmayan bir form sitesinde dahi kırılamaz ifadelerini görmüştüm tabi ne kadar inandırıcı bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı