BitLocker şifreli HDD'de dosyalara erişim nasıl sağlanır?

GardolapFuat

Femtopat
Katılım
12 Nisan 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Öncelikle herkese iyi haftalar dilerim. Bir konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan destek rica edeceğim.

Laptop'umda BitLocker tarafından şifrelenmiş bir disk mevcuttu. PC formatlayacağım için şifresini açarak (disk'in) dosyaları harici HDD'me aldım. Ancak şu anda dosyalara erişim sağlayamıyorum, bütün dosyalar tek tek şifreli şekilde yer alıyor.

BitLocker ile şifreleme yaparken oluşturulan Recovery Key ve identifier (tanımlayıcı) text dosyası da aynı klasörün içerisinde yer aldığı için o da şifreli ve erişimim yok. Sadece text dosyasının ismini identifier (tanımlayıcı) kodu ile kaydetmişim ama dosya şifreli olduğu için elimde 48 haneli Recovery Key yok. Dosyaları herhangi bir şekilde müdahale (taşıma, mail ile gönderme vs) sağlayamıyorum.

BitLocker ile şifreleme yapılan bilgisayarın Windows mail hesabına girdim herhangi bir mail vs bulma umudu ile ama yok, hesap ayarlarından BitLocker ile ilgili herhangi bir şifrelenmiş disk yer almıyor. Format attığım için muhtemelen.

İnternetten yaptığım araştırmalarda Windows Shell ile manage-bde gibi komut sistemiyle bir şeyler denedim ama olmadı. Dosya sahipliğini vs değiştirdim yine işe yaramadı.

Bilgi ve desteğinizi rica ederim.

Saygılarımla.
 
Merhaba.
Şifreyi açıp başka diske aldığınızda şifresiz olarak gitmesi gerekiyordu aslında. Bir şeyleri eksik yapmış olabilirsiniz. Keşke öncesinde kontrol etseydiniz.

Bit-Locker şifresini çözmek uğraştırabilir ya da pek mümkün olmayabilir.
Çeşitli Brute-Force yazılımları ile şifrenizi biliyorsanız çözebilirsiniz sanırım. Ufak bir araştırma yapabilirsiniz bu konuda.
 
Merhaba,

Teşekkür ederim öncelikle ilgi alakanız için. Evet dosyaları kontrol etmemiş olmak büyük ahmaklık! Ancak şu an elimde Tanımlayıcı kodu olması bir çözüm yolu olamaz mı? Brute- Force ile ilgili bilgiye sahip değilim araştırma gerçekleştireceğim.

Alternatif çözüm bildirimleri için takipteyim.

Teşekkürler.
 
Tanımlayıcı koddan kastınız şifreniz mi? Şifrenizi biliyorsanız açılabilmesi lazım aslında. Bahsettiğim yöntemi araştırın bence de.
Daha fazla teknik bilgim olmadığı için başka fikrim yok maalesef.

Tanımlayıcı kod BitLocker ile şifreleme yaparken oluşturulan bir nevi "ID" olarak düşünebilirsiniz identifier olarak geçiyor ekstra olarak tam erişim sağlayabilmek için Recovery Key'e ihtiyacım var. Ona erişim gerçekleştiremiyorum. Bahsettiğiniz yöntemi araştıracağım. Ancak hexadecimal kodları kontrol ettiğimde 3.4028 X 10^38 gibi bir kombinasyon mevcut. Pek mümkün olacağını düşünmüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı