Bitlocker'dan Sonra "An Operating System Wasn't Found" Hatası

fkacmaz

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2015
Mesajlar
2
Bugün Bitlocker ile ilk önce HDD'min D bölümünü şifreledim. Daha sonra Windows 8.1 işletim sistemimin kurulu olduğu C bölümünü şifrelemeye çalıştım. Sistem yeniden başlatıldığında işlemin devam edeceğine dair bir ibare gördüğümde bilgisayarı yeniden başlattım ancak boot ekranından sonra Windows başlamadı ve aşağıdaki hatayı aldım:

An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives don't contain an operating system. Press Ctrl+Alt+Del to restart.

16451640jjk00j0pz0rixk.jpg


Bu hatayı almadan 2 ay önce BIOS güncellemiştim ve daha sonra BIOS'ta boot seçeneklerini değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. Ayrıca sistemimde Linux Mint ile birlikte 2 işletim sistemi kurulu ve bu hatayı GRUB ekranında Windows 8.1 seçeneğini seçtikten hemen sonra alıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Düzenleme: Ayrıca şimdi Linux üzerinden C bölümü dosyalarına erişebiliyorum, ancak D bölümüne erişemiyorum. Sanırım C bölümünün şifrelemesi de başarılı olmamış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bu yöntem de işe yaramadı. Aslında Windows'u yeniden kurduğumda D bölümündeki dosyalara tekrar erişebilme gibi bir imkanım olduğundan emin olsam direkt yeniden Windows kurardım, ancak Bitlocker sorun çıkarır mı bilmiyorum. Bu konuda bir fikriniz var mı acaba?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı