Biz ne zaman büyük bir oyun yapacağız?

15 yaşında da ne işin vardır kim bilir...

Ülke olarak ekonomik durumumuz nedir? Söylemek suç oldu, o yüzden söylettirme ama bunu bir yerden düzeltmeye başlamak zorundasın. Yazılım da bunu düzeltmeye başlamak için en ideal noktalardan biri çünkü giderine göre kâr marjı çok yüksek olan bir alan. Bir arabayı üretip sattığında sen araba başına birkaç yüz dolardan başlayıp premium altı markaysan "en fazla" 1,500-2,000 $ para kazanırsın. İyi bir oyun yapıp CDPR gibi on milyonlarca satarsan 100 milyon dolar gibi bir maliyete karşı milyar dolarlar kazanırsın. Senin ülkene döviz olarak giren her paranın karşılığında da merkez bankan bir değer üretebilir, böylece ülkendeki refah seviyesi de bir yerden başlayarak artar.

Refah seviyen artmaya başlayınca ne olur? Parası olan diğer insanlar da benzer girişimler başlatırlar, başta 1-2 firma ile girdiğin yolda globale satış yapan 5-6 şirkete çıkarsın. Bu şirketler tanındıkça da sadece oyun ihracatından ülkene merkez bankasının değer yaratabileceği milyarlarca dolarlık bir gelir sağlarsın. Bak bu sadece "oyun" bunun daha diğer yazılım ürünleri var, filmleri var, dizileri var.

Ülkenin durumu böyle ne yapalım dersen, yaşadığına şükrederek batmaya devam edersin. Bir girişim başlatmadan havadan para kazanıp refahını da yükseltemezsin. Ekonomi bir domino taşı grubuna benzer, doğru olarak dizdiğinde her bir domino taşının diğerini tetiklemesi gibi hepsi etkileşime geçer ve bu girişimlerin sayısı arttıkça da aynı oranda katlanarak sana para sağlar.

Konya kadar büyüklüğü olan ve deniz sularının altında kalmamak için her yıl milyarlar harcamak zorunda kalan Hollanda'nın sadece "tarım" ihracatı bizim bütün ülkenin tüm ihracat kalemlerinin tutarı kadar. Ortada ne kadar büyük bir "girişimsizlik" ve "boş vermişlik" sorunu olduğunu anladın mı şimdi?

Elbet bir gün...
Şaka lan şaka gül diye tabii ki de olmayacak
İmpossible.

Hocam ben boş vermeyi kastetmiyorum burada demek istediğim şey o kadar olay olurken önce onlar düzeltilip oyunlar 2.plana atılmalı size soruyorum adaleti biliyorsunuz (ekonomik durumu saymıyorum onu üretim ile arttırırız.) Ama insanların sosyal açıdan refaha etmeleri en azından sokakta rahat gezebilip mutlu olmaları lazım mutlu olmayan sürekli geçinmeyi düşünen stresli (bknz ben) insanlar olursa o zaman "üretim -ne olduğu önemli değil- " artar bunlar senin de izah ettiğin gibi döngü ama ben ilk olarak adaletten başlayıp ülkeyi en azından siyasi açıdan düzeltmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Sen ve senin gibi binlerce genç yerli oyun oynamak ve armut piş ağzıma düş yerine. Yerli oyun yapmaya çalışsa. O zaman sorununun cevap i bulunmuş olur.

Hocam ben boş vermeyi kastetmiyorum burada demek istediğim şey o kadar olay olurken önce onlar düzeltilip oyunlar 2. plana atılmalı.
Bir ülkede yüksek suç oranı ve yozlaşmışlık var diye ülke olarak refah düzeyinin kötü olmasına ne gerek var? Ayrıca bu dediğin girişimleri yapıp refah seviyesini artırırsan insanların daha rahat yaşamasını sağlarsın, geliri de artan insanların kaybedecek daha fazla şeyi olacağı için bu suçların da büyük kısmının önüne geçersin. Ekonomisi gelişmiş ülkelerdeki suç oranlarının düşük olmasının nedeni oradaki insanların daha iyi olması değil, oradaki insanların daha mutlu yaşayıp kaybedecek daha fazla şeyi olmalarıdır. Yurt dışında çok uzun süre değil 1 yıl bile olsa yaşayınca oradaki insanların da iyi olmadıklarını ama buna rağmen suç oranlarının neden düşük olduğunu da anlayacaksın. O yüzden derslerine iyi çalış, üniversitede en azından 1 yıl bile olsa gelişmiş bir ülkede okumaya git.

Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlara sen ne yaparsan yap suç oranlarını düşüremezsin. Sırf dışarıda işi ve yiyecek yemeği yok diye adam öldürüp hapse giren binlerce insan var. Adam öldürmese de adi suçlardan birini işleyip (ya da memura karşı koyup) karnı doysun diye kendini hapse attıran on binlerce kişi oldu.

Bir yerden başlamak zorundasın refah seviyeni artırmak için, yazılım da bunun en kârlı olduğu alanlarından biri. Kısacası senin tabirinle "oyun moyun gibi boş işlerle" başlayıp her şeyi daha iyi yapabilirsin.

@shankssann hangi parayla yapalım? Sponsor olacaksan ben yaparım ciddi ciddi. Bana 5 yıl ver, 50 milyon dolar para ver oturup sana GTA gibi AAA oyun yaparım.

GTA 5'in yapım maliyeti Rockstar'a 265 milyon dolara patlamış, haberin yok galiba?

Hocam size sonuna kadar katılıyorum.
Eğer gerçekten ciddi bir proje yapılacaksa devlet te bütçe desteği sunmalı bence öyle daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…