Bize Türkçeyi kullanmayı öğreten adamın böyle basit hatalar yapması komik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 441385
Bu ne peki? :)
Yanlış bilgi vermeyin bari.
Bunu vermekte haklı, yazım hatası yapıyorsunuz, cümlede anlam hatası oluşuyor. Harf hatasına girmez bu. Bazıları direkt yerine direk yazıyor. Direk, sokak dili, direkt biraz daha ciddi bir dil. Moderatör sizi sokak dili konuşuyor sanmış olabilir, düzgün yazın.

Windows 10 903 değil 1903 Recep hocam @Recep Baltaş "atamnzı" değil atamanızı.
Sanırım acele ederek yazdınız ve bu yazım hatalarını yaptınız.
Bize Türkçe'yi kullanmayı öğreten adamın böyle basit hatalar yapması komik.
(Eleştirel bir yorumdur)

EDİT: Kim bunu konuya taşıdı ise ondan şikayetçiyim benim yorumum @Recep Baltaş'a idi.
Sadece bir konuya girip yorum yaptım ve ayrı bir konu açıp yorumu kaldıran moderatörlere selam olsun Adaletiniz bu mu?
Neresi komik? Recep Baltaş robot mu hata yapmayacak? Harf hatası her konuda oluyor neredeyse.

Türkçeyi doğru. TDK'ya göre dil isimlerine gelen ekler ayrılmaz. Türkçede o kadar çok kural ve istisna var ki insanı sıkıyor gerçekten. Sitenize mobil cihazlardan yapılan yorumlar bence bu açıdan serbest olmalı. Çünkü mobil cihazlarda kimse uğraşamaz bunlarla. @Recep Baltaş

Neresi komik? Recep Baltaş robot mu hata yapmayacak? Harf hatası her konuda oluyor neredeyse.
Peki biz robot muyuz?
Geçen gün, bilgi verme amaçlı açtığım konu yüzünden bile ceza yedim. (Yazım hatası cezası)
Peki Recep Bey, yaptığı yazım hatalarından dolayı kaç defa ceza yedi?

Ya da Mikail Bey? Geçen gün bir yazım hatasını buldum.
Raporladım. Mesaj düzenlendi.
Peki ceza yedi mi? Soruyorum. Yedi mi?
Yöneticiler insanmış. Olabilirmiş.
E biz neyiz? Soruyorum. Biz neyiz?
Robot muyuz?
Bunu vermekte haklı, yazım hatası yapıyorsunuz, cümlede anlam hatası oluşuyor. Harf hatasına girmez bu. Bazıları direkt yerine direk yazıyor. Direk, sokak dili, direkt biraz daha ciddi bir dil. Moderatör sizi sokak dili konuşuyor sanmış olabilir, düzgün yazın.
Elimde çok kanıt var. Konumu silmeyip onaylayacaklarını, açacağım konuya anlayışlıca mesaj yazacaklarını, kilitlemeyip cevap hakkı tanıyacaklarını taaahüt ederlerse seve seve paylaşırım.

İfade özgürlüğü diye bir şey var.
Bu site hakkında görüşlerimizi belirtmemiz neden kısıtlanıyor?
Olumlu görüşteki konulara dokunulmazken, konu, eleştirileri belirtmeye gelince konular neden apar topar kilitleniyor?
Hatta bazıları onaylanmıyor bile.
Sonra da kızılıyor. "Neden başka sitelerde eleştiriyorsunuz?" diye. "Gel burada eleştir." diye. Adamın ifade özgürlüğünü kısıtladıktan sonra, başka ne yapması bekleniyor?
Ben bile kendimi ifade edemiyorum ya.
Bir şey olduğu zaman, "bize ulaşın bölümünden iletin." deniyor.
O bölüm çalışıyor muydu ki?
Üye olduğumdan beri o bölümden ne gönderdiysem, ne isteğim dikkate alındı, ne icraat yapıldı, ne de cevap geldi.
Bu konunun, ertesi yılı, ertesi ayı, hatta ertesi haftayı, hatta ve hatta ertesi günü açık olarak geçireceğini hiç ama hiç sanmıyorum.

Açtığım konuları kilitleyen moderatörler, başka zamanlarda, düşünce özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden, insan haklarından bahsederler.
İşin acı tarafı, bu mesajın silinme ihtimali bile var.
Hatta, bu konunun silinip silinmeyeceği bile belli değil.

Bir kişinin/kurumun övgüye, teşekküre açık olduğu gibi eleştiriye de açık olması gerekir. Doğrusu da budur.

Eleştirilere kulak tıkayarak bir yere varılamaz.
Eleştiriler anlayışla karşılanmalı, üyelerin önerileri dikkate alınmalıdır.

Ancak bu şekilde üyelerin gönlü kazanılabilir.

Eleştirilere kulak tıkamak kısa süreli işe yarasa da, uzun süreli olarak çok şey kaybettirecektir.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harf hatalarına ceza verilmiyor moderatör görürse düzeltiyor o harf hatasını. Noktamalama işaretleri, büyük harf kuralı vb. şeylere ceza veriliyor. Oda zaten 1 saatlik bir şey.
''Oda zaten 1 saatlik bir şey.''
Bu arkadaş da yazım yanlışı yapmış hani nerede moderatörler?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
İfadeler: otm
Peki biz robot muyuz?
Geçen gün, bilgi verme amaçlı açtığım konu yüzünden bile ceza yedim. (Yazım hatası cezası)
Peki Recep Bey, yaptığı yazım hatalarından dolayı kaç defa ceza yedi?

Yöneticiler insanmış. Olabilirmiş.
E biz neyiz? Soruyorum. Biz neyiz?
Robot muyuz?

Elimde çok kanıt var. Konumu silmeyip onaylayacaklarını, açacağım konuya anlayışlıca mesaj yazacaklarını, kilitlemeyip cevap hakkı tanıyacaklarını taahüt ederlerse seve seve paylaşırım.

İfade özgürlüğü diye bir şey var.
Olumlu görüşteki konulara dokunulmazken, konu, eleştirileri belirtmeye gelince konular neden apar topar kilitleniyor?
Hatta bazıları onaylanmıyor bile.
Sonra da kızılıyor. "Neden başka sitelerde eleştiriyorsunuz?" diye. "Gel burada eleştir." diye. Adamın ifade özgürlüğünü kısıtladıktan sonra, başka ne yapması bekleniyor?
Ben bile kendimi ifade edemiyorum ya.
Üye olduğumdan beri o bölümden ne gönderdiysem, ne isteğim dikkate alındı, ne icraat yapıldı, ne de cevap geldi.
Bu konunun, ertesi yılı, ertesi ayı, hatta ertesi haftayı, hatta ve hatta ertesi günü açık olarak geçireceğini hiç ama hiç sanmıyorum.

Açtığım konuları kilitleyen moderatörler, başka zamanlarda, düşünce özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden, insan haklarından bahsederler.
İşin acı tarafı, bu mesajın silinme ihtimali bile var.
Hatta, bu konunun silinip silinmeyeceği bile belli değil.

Bir kişinin/kurumun övgüye, teşekküre açık olduğu gibi eleştiriye de açık olması gerekir. Doğrusu da budur.

Eleştirilere kulak tıkayarak bir yere varılamaz.
Eleştiriler anlayışla karşılanmalı, üyelerin önerileri dikkate alınmalıdır.

Ancak bu şekilde üyelerin gönlü kazanılabilir.

Eleştirilere kulak tıkamak kısa süreli işe yarasa da, uzun süreli olarak çok şey kaybettirecektir.

İyi Sosyaller.
Moderatörlerin gerçekten de günümüzde çoğu yerde kendilerini normal üyelerden üstün sanmasından bende bıkmış durumdayım. Twitch üzerinde takip ettiğim adam akıllı iki yayıncı vardı ikisinden de möderatör olarak "oksijen israfı" diye nitelendirebileceğimiz başka zamanlar da çok hoş insanlar olan ama mesele güç meselesi olunca bambaşka birine dönüşen kişileri seçmeleri yüzünden soğudum. Sosyal'in eleştiriye açık olmaması durumuna da kesinlikle katılıyorum. Şikayeti olan insanlar gönül rahatlığı ile şikayetlerini dile getiremiyorlar. Mesela benimde çok büyük şikayetlerim var. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan, parası olmayan ve bunu doğru bir dil ile anlatan insanlara bile crack, korsan ve benzeri konularda destek verilmemesi. Adam keyfinden korsan desteği istemiyor ha sen yardım etmek istemezsin etme ama etmek isteyen adam olur o konuyu kilitleme. Böyle bir sistem getirilirse bile istismar edenler kesinlikle çıkar gerçi ancak en azından gerçekten desteğe ihtiyacı olan, zor durumda olan, parası olmayan kişiler kendilerini geliştirecek yazılımlara ulaşmış olur. Bu durumu istismar edenler de kendilerinden utansınlar. Konudan biraz saptım ancak bu şikayetimi de dile getirmiş olmak istedim. Konuya dönecek olursak, Technopat Sosyal gerçekten de modern görünüşlü bir forum ancak bazı 2000lerin başından kalmış forumların bile sunabildiği düşünce ve eleştiri özgürlüğü kısmında özellikle son dönemde ciddi sıkıntılar yaşıyor ve bu sorunların en yakın zamanda çözülmesi lazım yoksa insanlar görünüşü bir kenara bırakıp bahsettiğim geri kalmış forumlarda takılmaya devam eder ki bu benim gerçekten de istemediğim bir durum.

Türkçeyi doğru. TDK'ya göre dil isimlerine gelen ekler ayrılmaz. Türkçede o kadar çok kural ve istisna var ki insanı sıkıyor gerçekten. Sitenize mobil cihazlardan yapılan yorumlar bence bu açıdan serbest olmalı. Çünkü mobil cihazlarda kimse uğraşamaz bunlarla. @Recep Baltaş
Ben ayırmadım zaten, alıntılanan mesajda ayrı.☃

Çünkü mobil cihazlarda kimse uğraşamaz bunlarla.
Bunu bahane olarak görüyorum ben. Yaklaşık 1.5 aydır sadece mobilden yazıyordum ve gayet de zorlanmadan, düzgün bir şekilde yazabiliyorum. Bilen için mobil, masaüstü fark etmiyor.

Yahu bir yönetici/yetkili nasıl ceza yesin? Bu mantıksız cümleyi bunca yıldır bu kadar üye nasıl söyler aklım almıyor. Açıkça söylüyorum size. Herhangi bir yetkili veya yönetici hata yaptığında ceza almaz, uyarılır veya öğretilir. Kaldı ki ceza verilmek istense bile verilemez. Yetkililer cezaya bağışıklı.

Bu kısımla şu anda kimin ilgilendiği hakkında bir fikrim yok ama bence de daha çok özen gösterilse fena olmaz. Tabii arkasında ne var bilemeyiz, belki de yoğunluktan o kısma vakit kalmıyordur.

Uygun bir üslup ile açılan eleştiri konusunun şu ana kadar silindiğini ben görmedim. Arama kısmına "haksız ceza" yazın, çıkan konuları bir sayın, ne kadar fazla. Eleştiriye kapalı olunsa bu konuların sayısının bu kadar yüksek olacağını düşünmüyorum. Kilitlenme sebebi farklı. O tür konular Sosyal'de çok ilgi toplar ve anında sayfalarca mesaj yazılır. Bu da teknik destek gerektiren konuların sürekli gözden kaybolmasına sebep olur veya normalde teknik destek vermek isteyen bir üye o konuyu görür, önceliği ona verir mesela... İkinci olarak kilitlenmediği zaman üyeler birbirinden gaza gelip çok ama çok aşırıya kaçıyorlar, olay eleştiriden çıkıyor yani o artık isyana giriyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Bu arkadaş da yazım yanlışı yapmış, hani nerede moderatörler?
Raporlarsan gelirler. Mesaj yazdığın zaman onlara bildirim gitmiyor, bilgin olsun. Zaten sen de yapmışsın. Raporladım.

Bu ne peki? :)
Yanlış bilgi olmuyor mu bu? :)
O bir harf hatası değil, kelimenin yanlış yazımı. Mesela "direk" yerine "dierkt" gibi bir şey yazsaydınız uyarılmazdınız. Gerçi size ceza verilmiş ama ben bu tür küçük hatalarda bildirim gönderilmesinden yanayım.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı