Blackstar ID:Core 10 V4 amfi ayarları nasıl olmalı?

efeaws

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600, Ekran kartı: XFX RX 6700 XT Speedster Swft 309, SSD: Goodram, Ram 8x8 16 gb.
Merhaba, yakın zamanda elektrogitar ve ses kartı aldım. Ancak ses kartını tam olarak çözemedim, bu nedenle iade ederek bir amfi satın aldım. Blackstar'ın ID:Core V4 10 Watt'lık modelini tercih ettim. Şu anda amfi ayarlarını tam olarak yapamadım. Elektrogitar olarak ise Ibanez grx40 kullanıyorum.

Çalmak istediğim gruplar arasında pilli bebek, mor ve ötesi, manga gibi Türk rock grupları yer alıyor. Bu tarzlara uygun amfi ayarları konusunda önerileriniz var mı? Ayrıca amfinin yazılımı da mevcut; ayarları isterseniz yazılım üzerinden de yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
blackstar architect programını pcye indir. amfiyi pcye usb ile bağlayıp programı aç. programda sağ üstte community patches kısmı olacak, oradan hazır olan presetleri indirip çalabilirsin. eğer hazır olanları beğenmezsen manuel olarak yaparsın. pilli bebeğin daha distortionlu kısımları için gain 6-7, bass 3-4, mid 6-7, treble 6-7, presence 5-6 civarlarında. clean için gain 2-3, bass 5-6, mid 5, treble 6-7, presence 2-3. chorus ve reverb pedallarınıda kullan (uygulamada var). clean kanalından çal.

Hatalı bir tercih olmuş. Blackstar ID core da bir ses kartı / dijital işlemcili prossesördür aslında.
Yeni başlamışsanız böyle ekipmanlar yanlış. Analog yapıda çalışan Transistörlü ya da hybrit amfi kullanmanız uygundur.

Elinizdeki amfi (Seskartı / prossesör) ie bahsettiğiniz grupların tonlarına ulaşmak değil de benzeri bir seviyede ayar yapabilirsiniz. Yeterli sertlikte drive açın ve EQ ile duyduğunuz sesi netleştirin hepsi bu.

Blackstar architect programını PC'ye indir. Amfiyi PC'ye USB ile bağlayıp programı aç. Programda sağ üstte community patches kısmı olacak, oradan hazır olan presetleri indirip çalabilirsin. Eğer hazır olanları beğenmezsen manuel olarak yaparsın. Pilli bebeğin daha distortionlu kısımları için gain 6-7, bass 3-4, mid 6-7, treble 6-7, presence 5-6 civarlarında. Clean için gain 2-3, bass 5-6, mid 5, treble 6-7, presence 2-3. chorus ve reverb pedallarınıda kullan (uygulamada var). Clean kanalından çal.

Teşekkürler.

Hatalı bir tercih olmuş. Blackstar ID core da bir ses kartı / dijital işlemcili prossesördür aslında.
Yeni başlamışsanız böyle ekipmanlar yanlış. Analog yapıda çalışan Transistörlü ya da hybrit amfi kullanmanız uygundur.

Elinizdeki amfi (Seskartı / prossesör) ie bahsettiğiniz grupların tonlarına ulaşmak değil de benzeri bir seviyede ayar yapabilirsiniz. Yeterli sertlikte drive açın ve EQ ile duyduğunuz sesi netleştirin hepsi bu.
Bilgilendirme için teşekkürler. İnternetten araştırdığım kadarıyla yeni başlayanlara öneriliyor diye aldım bende.

Merhaba, yakın zamanda elektrogitar ve ses kartı aldım. Ancak ses kartını tam olarak çözemedim, bu nedenle iade ederek bir amfi satın aldım. Blackstar'ın ID:Core V4 10 Watt'lık modelini tercih ettim. Şu anda amfi ayarlarını tam olarak yapamadım. Elektrogitar olarak ise Ibanez grx40 kullanıyorum.

Çalmak istediğim gruplar arasında pilli bebek, mor ve ötesi, manga gibi Türk rock grupları yer alıyor. Bu tarzlara uygun amfi ayarları konusunda önerileriniz var mı? Ayrıca amfinin yazılımı da mevcut; ayarları isterseniz yazılım üzerinden de yapabilirim.

Bende dün aynı amfiyi sipariş vermiştim hatta gitar bile tesadüfen aynı konu açılalı 2 ay olmuş bir şeyler öğrenebildiyseniz benimle paylaşabilir misiniz? biraz bilgiye ihtiyacım var doğru düzgün türkçe kaynak bulamadım bu amfiyle ilgili 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı