Çözüldü Blender 1 saatlik videonun 30 saniyesini render alıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HayatYordu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Blender da video editliyorum. 1 saatlik video yaptım render alırken sadece 30 saniyesini alıyor. Bunu nasıl 1 saat alacağım? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kaç FPS çalışıyorsunuz misal 25.
25x60=1500 1 dakika
1500x60=90.000 1 saat

Ayarlarınızı buna göre yapın. İşinize karışmak gibi olmasın ama Capcut falan neden kullanmıyorsunuz Blender video editleyebiliyor ama bence çok verimsiz bu konuda.
İşaretlediğim yerlerden render alınacak sekansın uzunluğu belirleniyor bir kontrol edebilir misiniz ?

1701704303955.png

Kaç FPS çalışıyorsunuz misal 25.
25x60=1500 1 dakika
1500x60=90.000 1 saat

Ayarlarınızı buna göre yapın. İşinize karışmak gibi olmasın ama Capcut falan neden kullanmıyorsunuz Blender video editleyebiliyor ama bence çok verimsiz bu konuda.

Çözüm
Kac FPS çalışıyorsunuz misal 25.
25x60 = 1500 1 dakika.
1500x60=90.000 1 saat.

Ayarlarınızı buna göre yapın. İşinize karışmak gibi olmasın ama CapCut falan neden kullanmıyorsunuz Blender video editleyebiliyor ama bence çok verimsiz bu konuda.

Şu anda 1 saat yapmayı başardım end kısmını 216000 yapınca 1 saat oldu videomu 60 FPS olarak ayarladım. Blender da modelleme konusunda da çalıştığım için her şeyini öğrenmek istiyorum.

Bu arada render alırken ses gelmiyor ses gelmesi gerekmiyor değil mi?

Sesli olarak render almanız mümkün ben uzun zaman önce denemiştim animasyonunuzda audio track varsa tabiki sesli alırsınız.

1701715654036.png

Ses kanalını seçtiğinizde sağdaki ayarlardan Volume açık olmalı zaten ön ayarlı olarak açık oluyor bir kontrol edin.

Eğer programdan ses gelmiyorsa Preferences kısmından işaretlediğim yerden ses kartınızını seçebilirsiniz. Seste gecikme olursa Buffer Size'ı düşürebilirsiniz. Blender içerisinde sesle ilgili bir şey yapmadığım için ben fabrikasyon ayarları hiç ellemedim. Asıl işim sesle ilgili zaten waveform bile göstermemesine gıcık olmuştum.

Dediğiniz gibi herşeyi orada halletmek güzel bir fikir gibi gelse de video edit kısmını kurcaladığımda çok nuh nebiden kalma kullanışsız gelmişti bana.

Blender'ı çok seviyorum fakat vaktimiz Blenderdan daha değerli bence hiç uğraşmayın 2023 yılında çok güzel seçenekler var video edit konusunda.

Sesli olarak render almanız mümkün ben uzun zaman önce denemiştim animasyonunuzda Audio track varsa tabii ki sesli alırsınız.

Eki Görüntüle 2041554

Ses kanalını seçtiğinizde sağdaki ayarlardan volume açık olmalı zaten ön ayarlı olarak açık oluyor bir kontrol edin.

Eğer programdan ses gelmiyorsa preferences kısmından işaretlediğim yerden ses kartınızını seçebilirsiniz. Seste gecikme olursa buffer Size'ı düşürebilirsiniz. Blender içerisinde sesle ilgili bir şey yapmadığım için ben fabrikasyon ayarları hiç ellemedim. Asıl işim sesle ilgili zaten waveform bile göstermemesine gıcık olmuştum.

Dediğiniz gibi her şeyi orada halletmek güzel bir fikir gibi gelse de video edit kısmını kurcaladığımda çok nuh nebiden kalma kullanışsız gelmişti bana.

Blender'ı çok seviyorum fakat vaktimiz Blender'dan daha değerli bence hiç uğraşmayın 2023 yılında çok güzel seçenekler var video edit konusunda.

4 saatlik süren renderımı sessiz almışım maalesef. Yandaki araçlar kısmında ses açık görünüyor ve spaceye bastığımda da ses geliyordu. Ayarlardaki kısma baktım orada da ayarlar sizinki gibi. Ben sesli renderı nasıl alacağım? Aldığım render çöp olmuş oldu galiba, kurtarmamın bir yolu var mı?

Hocam böyle uzun renderları almadan önce bi 10 saniyelik falan deneme renderı alsanız çok iyi olur.

Şuraları da kontrol edin diyeceğim ama zaten bunlar ön ayarlı olarak bu şekilde default bir proje açıyorum sadece video import ediyorum bende sesli olarak export alıyor versiyonum 4.0

1701722185584.png

Bu arada Display Waveforms dediğimizde gösteriyormuş önceki mesajımda göstermiyor demiştim ben bilmiyormuşum.

Elinizde render aldığınız sessiz video varsa onu import edip sesi altına koyabilirsiniz. Kurtarmanın en kısayolu bu gibi geldi bana şu an.

Hocam böyle uzun renderları almadan önce bir 10 saniyelik falan deneme renderı alsanız çok iyi olur.

Şuraları da kontrol edin diyeceğim ama zaten bunlar ön ayarlı olarak bu şekilde default bir proje açıyorum sadece video import ediyorum bende sesli olarak export alıyor versiyonum 4.0

Eki Görüntüle 2041712

Bu arada display waveforms dediğimizde gösteriyormuş önceki mesajımda göstermiyor demiştim ben bilmiyormuşum.

Elinizde render aldığınız sessiz video varsa onu import edip sesi altına koyabilirsiniz. Kurtarmanın en kısayolu bu gibi geldi bana şu an.

Tamamdır yarın bu dediklerinizi deneyeceğim. Display waveform açık mı diye tam hatırlayamıyorum ama büyük ihtimalle açık değildi. Bugün denemek için video editliyeyim dedim daha çok acemiyim ilk seferim kaliteli bir şey olsun demiştim ama elimde patladı, bu kısa render almayı kesinlikle yapacağım teşekkürler.

Bu arada bana önerebileceğiniz başka programlar var mı? (Ücretsiz olursa daha iyi olur).

Waveform display renderınızı etkilemez o sadece edit yaparken ses dalgalarının formunu görmeniz açısından kolaylık sağlıyor. Ben göstermiyor sanıyordum gösteriyormuş.

Edit programı için ayrı başlık açarsanız mutlaka tavsiyeler gelecektir.
Bana sorarsanız kapsamlı ve detaylı diyorsanız DaVinci Resolve.
Fakat tutorial izlemeden kullanmanız zor olabilir.

Kullanımı kolay ve pratik derseniz Capcut tavsiye ederim.
İkisi de ücretsiz.

Bunun dışında Adobe Premiere var fakat ücretli.

İyi çalışmalar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı