Blender 3D sculpting için grafik tableti önerisi

ecChill

Kilopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar.

Başlıkta da bulunduğu gibi Blender üzerinden 3D sculpting çalışmalarına başladım ve çalışmalarımda bana kolaylık olması açısından bir grafik tableti arayışı içerisindeyim. Şu an da aklımda 2 adet marka - model bulunmakta.

• XP-Pen deco 01 v2.
  • Wacom One by medium CTL-672-N

Bu marka modelleri kullananlar varsa düşüncelerini merak etmekteyim bunların dışındaki tavsiyelerinizide değerlendirceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar arkadaşlar.

Başlıkta da bulunduğu gibi Blender üzerinden 3D sculpting çalışmalarına başladım ve çalışmalarımda bana kolaylık olması açısından bir grafik tableti arayışı içerisindeyim. Şu an da aklımda 2 adet marka - model bulunmakta.

• XP-Pen deco 01 v2.
  • Wacom One by medium CTL-672-N

Bu marka modelleri kullananlar varsa düşüncelerini merak etmekteyim bunların dışındaki tavsiyelerinizide değerlendirceğim.

XP pen oldukça kaliteli aynı zamanda F/P ürünü.

Biraz araştırma yaptım teknik açıdan iki ürün arasın da XP-Pen biraz daha üstün çıkıyor sanırım. Konu pek ilgi göremedi kullanıcı deneyimi olan birisi olsa güzel olurdu.

Wacom'un bahsettiğiniz modelini almıştım iki yıl önce ve sadece bu tableti kullandım. Hem çok fazla sculpt yapmıyorum hem de farklı bir tablet kullanmadığımdan maalesef bir kıyaslama yapamayacağım. Tabletle ilgili yaşadığım küçük bir problem var sadece o da her taktığımda çift ekranı hatalı algılıyor ve driver resetlemem gerekiyor. O da oldukça basit, yazılımdan girip "driver reset" yapınca düzeliyor. Tuşlar, kalem, basınç hassaslığı vs. amatör-orta seviye biri için gayet yeterli olduğunu söyleyebilirim. Önemli olan araçları iyi kullanabilecek seviyeye gelmek ve yetersiz kalmaya, işinizi yavaşlatmaya başladığında üst modele geçiş yapmak. Ayrıca sculpt için Blender yerine de kesinlikle Zbrush öğrenmenizi tavsiye ederim inanın her şey çok daha keyifli ve rahat olacak :)

Wacom'un bahsettiğiniz modelini almıştım iki yıl önce ve sadece bu tableti kullandım. Hem çok fazla sculpt yapmıyorum hem de farklı bir tablet kullanmadığımdan maalesef bir kıyaslama yapamayacağım. Tabletle ilgili yaşadığım küçük bir problem var sadece o da her taktığımda çift ekranı hatalı algılıyor ve driver resetlemem gerekiyor. O da oldukça basit, yazılımdan girip "driver reset" yapınca düzeliyor. Tuşlar, kalem, basınç hassaslığı vs. amatör-orta seviye biri için gayet yeterli olduğunu söyleyebilirim. Önemli olan araçları iyi kullanabilecek seviyeye gelmek ve yetersiz kalmaya, işinizi yavaşlatmaya başladığında üst modele geçiş yapmak. Ayrıca sculpt için Blender yerine de kesinlikle ZBrush öğrenmenizi tavsiye ederim inanın her şey çok daha keyifli ve rahat olacak :)

Bilgilendirme için sağ olun hocam gerisi sanırım artık bana kalıyor. Ürünlerden birisini aldıktan sonra tekrardan bilgielndirme ve kullanıcı bildirimi yapacağım.

XP-Pen deco 01 V2 tabii ki de. Tahminimce 2500 TL civarında bütçen var. O fiyata ideal senin için.

XP-Pen deco 01 V2 tabii ki de. Tahminimce 2500 TL civarında bütçen var. O fiyata ideal senin için.

Evet. Amazon üzerinden sipariş verdim bakalım elime ulaşınca geri dönüş yapacağım.

Arkadaşlar ürünü yaklaşık 3 gündür kullanıyorum gerek hassasiyet gerek boyut olarak benim işimi fazlasıyla görüyor almayı düşünen arkadaşlar olursa XP-Pen deco 01 v2'yi rahatlıkla alabilirler. İçerik olarak yanıdna kalem tutacagı + yedek 8 adet kalem ucu + çizim eldiveni ve tablet çizilmesin diye koruyucu da yolluyorlar genel olarak başarılı bir ürün.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı