Blender animasyon yapımına nasıl başlanır?

Makaleler
1
Yer
Kocaeli gölcük
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Şu videodaki mimikler ve hareketle çok ama çok gerçekçi geldi bana, yani gerçekte birisi nasıl davranırsa öyle davranıyor gibi, yüz mimikleri, eller kollar vs. bu tarz animasyonlar yapmak istiyorum, kolay olmadığını biliyorum ancak bir yerden başlamam gerekirse nereden başlayabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Şu videodaki mimikler ve hareketle çok ama çok gerçekçi geldi bana, yani gerçekte birisi nasıl davranırsa öyle davranıyor gibi, yüz mimikleri, eller kollar vs. bu tarz animasyonlar yapmak istiyorum, kolay olmadığını biliyorum ancak bir yerden başlamam gerekirse nereden başlayabilirim?
Modellemeden başlayacaksın. Sonra heykel tip/sculpting yanına rigging gelecek, 2 yılda orta profesyönel olursun sadece bu konuda, 6 ay da texture/kaplama, 6 ay da animasyon, tamamdır.

Not: Video yok.

Modellemeden başlayacaksın. Sonra heykel tip/sculpting yanına rigging gelecek, 2 yılda orta profesyönel olursun sadece bu konuda, 6 ay da texture/kaplama, 6 ay da animasyon, tamamdır.

En az 3 yıl yani, peki bu işin sonunda para kazanabilme ihtimalim var mıdır? Varsa nasıl platformlar üzerinden kazanabilirim? Freelancer olabilir mi?

Ya da önerebileceğiniz kurslar var mıdır?

En az 3 yıl yani, peki bu işin sonunda para kazanabilme ihtimalim var mıdır? Varsa nasıl platformlar üzerinden kazanabilirim? Freelancer olabilir mi?

Ya da önerebileceğiniz kurslar var mıdır?
Yani az önce telefonu kapattım benzer bir konuyla ilgili, TR'de birisi sculpting istemiş, yapacak insanlarla konuştum, beklenen iş ve ücreti konuştuk, telefonu sanırım öyle bir kapattım ki karşı tarafın 7 sülalesi ya onlyfans açar ya da çok yüzsüz insanlar, öyle gider... Şimdi biraz sert yazacağım o yüzden:

Herkes gelip şimdi udemy, youtube diyecek, ben son 6 aydır böyle bir şey demiyorum.

Kendi öğrencilerim el çizimi + Blender + Substance + Rhino + Solid vs... ile ilerleyen insanlar oldular onlara baktıkça iyi diyorum. Çeşitli platformlardan veya özel iletişim kurulan yerlerden iş geliyor, bazısı uygun bazısı değil bazısını paylaşıyoruz. Bazı işler çok güzel kazandırıyor, bazısı hiç. Diyemem sana Fiver süper, Upwork uçuyor artık boş, bionluk ölücü çünkü. Kendin uğraşıp bir yerlere gelince bir şeyler oluyor, reklam yapanların çoğunluğu sadece reklamda kalıyor, ne yaptığını ne ettiğini, karşı tarafın ne istediğini ona ne verebileceğini vs vs... çok atıp tutan var. Çok satüre bir market var, 2 fare tıklayan tasarımcıyım diye geziyor falan falan.

yani az önce telefonu kapattım benzer bir konuyla ilgili, TR'de birisi sculpting istemiş, yapacak insanlarla konuştum, beklenen iş ve ücreti konuştuk, telefonu sanırım öyle bir kapattım ki karşı tarafın 7 sülalesi ya OnlyFans açar ya da çok yüzsüz insanlar, öyle gider... Şimdi biraz sert yazacağım o yüzden:

Herkes gelip şimdi Udemy, YouTube diyecek, ben son 6 aydır böyle bir şey demiyorum.

Kendi öğrencilerim el çizimi + Blender + substance + rhino + Solid vs... İle ilerleyen insanlar oldular onlara baktıkça iyi diyorum. Çeşitli platformlardan veya özel iletişim kurulan yerlerden iş geliyor, bazısı uygun bazısı değil bazısını paylaşıyoruz. Bazı işler çok güzel kazandırıyor, bazısı hiç. Diyemem sana fiver süper, upwork uçuyor artık boş, Bionluk ölücü çünkü. Kendin uğraşıp bir yerlere gelince bir şeyler oluyor, reklam yapanların çoğunluğu sadece reklamda kalıyor, ne yaptığını ne ettiğini, karşı tarafın ne istediğini ona ne verebileceğini vs... Çok atıp tutan var. Çok satüre bir market var, 2 fare tıklayan tasarımcıyım diye geziyor falan falan.

Anladım, daha çok animasyon ve modellemeye odaklanmayı düşünüyorum.

Anladım, daha çok animasyon ve modellemeye odaklanmayı düşünüyorum.
Tamam sen modellemeden başla, sonra neye göre modelleme kısmına geldiğinde yol ayrımında ne öğrendim ne eksik ne öğreneceğime neye göre modelledim neye göre nasıl modellerim... gibi gibi bakacaksın zaten. Önce modelle, önerim el çizimi de yap, beynin daha kaliteli çalışır.

Tamam sen modellemeden başla, sonra neye göre modelleme kısmına geldiğinde yol ayrımında ne öğrendim ne eksik ne öğreneceğime neye göre modelledim neye göre nasıl modellerim?.. Gibi gibi bakacaksın zaten. Önce modelle, önerim el çizimi de yap, beynin daha kaliteli çalışır.

Çizimim çok kötüdür, açıkçası hiçbir fikrim yok nasıl yapacağım, çizimde nasıl geliştireceğim kendimi ama deneyeceğim bir şeyler. Önce hazır modeller ile animasyon öğrenmeyi denesem daha iyi olmaz mı?

Animasyon mu istiyorsunuz sadece? Eğer öyleyse araçların kullanımı dışında modelleme bilmenize bile gerek yok. Hazır modellere rig geçirip sadece animasyon çalışabilirsiniz. Benim çalıştığım şirkette animatörlerden bazıları modelleme konusunda sadece Basic bilgiye sahip. Sadece animasyon isteyen birisinin modelleme öğrenmesi boşa külfet. Bu söylediklerim sadece animasyon düşünüyorsanız, bu alanda ilerleyecekseniz geçerli. Yani kabaca bir ekibin parçası olacaksanız. Her şeyi kendim yaparım derseniz kolay gelsin diyorum. P2design isimli YouTube kanalına göz gezdir biraz.

Animasyon mu istiyorsunuz sadece? Eğer öyleyse araçların kullanımı dışında modelleme bilmenize bile gerek yok. Hazır modellere rig geçirip sadece animasyon çalışabilirsiniz. Benim çalıştığım şirkette animatörlerden bazıları modelleme konusunda sadece Basic bilgiye sahip. Sadece animasyon isteyen birisinin modelleme öğrenmesi boşa külfet. Bu söylediklerim sadece animasyon düşünüyorsanız, bu alanda ilerleyecekseniz geçerli. Yani kabaca bir ekibin parçası olacaksanız. Her şeyi kendim yaparım derseniz kolay gelsin diyorum. P2design isimli YouTube kanalına göz gezdir biraz.

Amacım kendi modellerimi oluşturup animasyon yapmak aslında, tüm ortam vs. hazır olmamasını kendim uğraşarak yapmak istiyorum. Ancak ana hedefim animasyon evet.

Çizimim çok kötüdür, açıkçası hiçbir fikrim yok nasıl yapacağım, çizimde nasıl geliştireceğim kendimi ama deneyeceğim bir şeyler. Önce hazır modeller ile animasyon öğrenmeyi denesem daha iyi olmaz mı?
Otomobil sürmek gibi bir şey değil bu, ehliyeti alıp 100/1 ihtimal motora müdahele edeceksin. Bunu diyorum zaten çizerken bile bir şeyi, nasıl çizdiğin önemli, modellerken de, hazır modeli animasyona koyarsın, sonra kendin animasyon için bir şey yaparken en baştan uğraşırsın, eski kafalı olabilirim bu konuda - fakat sektörde çoğu işin neden bu kadar para ve zamana rağmen başarısız olduğunu çok iyi görüyorum ülkede ve dünyada.

Sadece animasyon yapacaksan, modellemeyi öğrenmeden neyi nasıl bükeceksin, gerçekçi mi komik mi üzücü mü hüzünlü mü heyecanl mı bükülecek biliyor musun? Hayır. Hayatı böyle gözlemledin mi? Hayır. Sadece bilgisayarda bunun yapılabiliyor olması, bu araçları kullanabildiğini belirten insanlar yüzünden satüre market zaten, son 10-15 yılki film ve oyunlar neden bir şeye benzemiyor. Bu yüzden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı