yani az önce telefonu kapattım benzer bir konuyla ilgili, TR'de birisi sculpting istemiş, yapacak insanlarla konuştum, beklenen iş ve ücreti konuştuk, telefonu sanırım öyle bir kapattım ki karşı tarafın 7 sülalesi ya OnlyFans açar ya da çok yüzsüz insanlar, öyle gider... Şimdi biraz sert yazacağım o yüzden:
Herkes gelip şimdi Udemy, YouTube diyecek, ben son 6 aydır böyle bir şey demiyorum.
Kendi öğrencilerim el çizimi + Blender + substance + rhino + Solid vs... İle ilerleyen insanlar oldular onlara baktıkça iyi diyorum. Çeşitli platformlardan veya özel iletişim kurulan yerlerden iş geliyor, bazısı uygun bazısı değil bazısını paylaşıyoruz. Bazı işler çok güzel kazandırıyor, bazısı hiç. Diyemem sana fiver süper, upwork uçuyor artık boş, Bionluk ölücü çünkü. Kendin uğraşıp bir yerlere gelince bir şeyler oluyor, reklam yapanların çoğunluğu sadece reklamda kalıyor, ne yaptığını ne ettiğini, karşı tarafın ne istediğini ona ne verebileceğini vs... Çok atıp tutan var. Çok satüre bir market var, 2 fare tıklayan tasarımcıyım diye geziyor falan falan.