Blender nasıl öğrenilir?

Coderman128

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
7.178
Makaleler
1
Çözümler
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün Blender indirdim. Bedava egea tasarımı indirdim o bana ben ona bakıyorum Udemy'de doğru düzgün öğretebilecek Blender kursu tavsiyeniz var mı? (oyun için tasarım yapmak amacıyla kullanacağım)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk etapta para vermene gerek yok. İngilizce sorunun yoksa gerçekten çok doyurucu ve öğretici ders videoları var Youtube'da.

İllaki para vereceğim diyorsan iki kurs önerebilirim sana.



Ama tavsiyem para harcamana gerek yok.


Şuradan başlayabilirsin. Takıldığın anlamadığın konuları aratarak farklı kişilerden tekrar izle çok faydalı oluyor. Birinin es geçtiği bir noktayı diğeri çok detaylı anlatabiliyor.

9 aydır amatör olarak blender öğreniyorum kendi başıma 1 lira harcamış değilim ve kendi çapımda bir noktaya ulaştğıma inanıyorum. Örnek şu an şu sahneyle meşgulum tamamen kendime ait.

untitled7.png
282052005_545183157228256_6821985220177468039_n.png


İlk etapta ders videosuna para harcamaktansa Yotube üzerinden ilerleyip 1 2 ay sonra ihtiyacına kendini geliştirmek istediğin konu üzerine paralı içeriğe yönelmen bence daha faydalı olur. Blender bedava fakat Boxcutter, Hardops (Addon) falan bedava değil malesef. Şart mı ? değil ama ben Hops ve boxcuttersız blender kullanamam mesela o kadar alıştım artık.
 
Ho.

İlk etapta para vermene gerek yok. İngilizce sorunun yoksa gerçekten çok doyurucu ve öğretici ders videoları var YouTube'da.

İllaki para vereceğim diyorsan iki kurs önerebilirim sana.



Ama tavsiyem para harcamana gerek yok.


Şuradan başlayabilirsin. Takıldığın anlamadığın konuları aratarak farklı kişilerden tekrar izle çok faydalı oluyor. Birinin es geçtiği bir noktayı diğeri çok detaylı anlatabiliyor.

9 aydır amatör olarak Blender öğreniyorum kendi başıma 1 lira harcamış değilim ve kendi çapımda bir noktaya ulaştğıma inanıyorum. Örnek şu an şu sahneyle meşgulum tamamen kendime ait.

Eki Görüntüle 1400130Eki Görüntüle 1400135

İlk etapta ders videosuna para harcamaktansa YouTube üzerinden ilerleyip 1 2 ay sonra ihtiyacına kendini geliştirmek istediğin konu üzerine paralı içeriğe yönelmen bence daha faydalı olur. Blender bedava fakat boxcutter, hardops (addon) falan bedava değil maalesef. Şart mı? Değil ama ben hops ve boxcuttersız Blender kullanamam mesela o kadar alıştım artık.

Hops ve boxcutter ne acaba ?
Bir de neler yaptın Blender'da kendini geliştirmek için hangi kaynakları kullandın rica etsem detaylı anlatır mısın ?
 
Ho.



Hops ve boxcutter ne acaba ?
Bir de neler yaptın Blender'da kendini geliştirmek için hangi kaynakları kullandın rica etsem detaylı anlatır mısın ?
Hardops ve Boxcutter Blender eklentileri. Kendi jargonunda Addons diyorlar Blenderın içine kuruyorsunuz.

İkisi birlikte entegre çalışıyor öncelikle tekrar söyleyeyim bu addonlar şart değil Blendera yapamadığı ekstra bir özellik katmıyorlar sadece sizin daha konforlu çalışmanızı sağlıyorlar. Bir işlemi 5 6 menüye girerek 5 6 mouse tıklamasıyla yapmaktansa kendi kısayoluyla çok daha kısayoldan yapmanızı sağlıyorlar.

İlk etapta addon için de paraya vermeyin. Belki Sculpting ilginizi çekecek bu durumda gidip boxcutter almanıza gerek kalmayacak, belki animasyona yöneleceksiniz. Önce genel hatlarıyla Blenderı öğrenip
sizi heveslendiren konulara sonra yöneleceksiniz zaten. Ben modelleme konusunu çok kafama taktım ilk etapta çünkü hiç beceremiyordum, sonra farketim ki hardsurface modeller çok ilgimi çekiyor buna yöneldim.

Kullandığım kaynak Youtube. Kanal önermek çok zor yukarıda zaten yazdım Blender Guru ile başlayabilirsiniz daha sonra takıldığınız merak ettiğiniz konularda aratarak izlemeye başlayın zamanla zaten yayıncıları tanımaya başlıyorsunuz. Benim önerdiklerim size uymayabilir yine de birkaç link bırakacağım fakat mutlaka bunları izleyin falan demiyorum yanlış anlamayın.








Daha buraya koyamadığım belki 10 belki 20 blender öğreten kanala aboneyimdir.

Bu da bahsettiğim iki eklenti.


Fakat yeni başlıyorsanız önermiyorum ilk olarak bir arayüzünü kendiniz öğrenin çünkü addonların kendi menüleri de eklenince biraz karmaşık bir hal alabiliyor Blender. Önce addonda kullandığınız işlevleri elinizle kendiniz yapmayı öğrenirseniz daha sağlıklı olur çünkü addon sadece konfor ve zaman tasarrufu sağlıyor neyi nasıl yapacağınız konusu yine size bağlı.

En son yukarda paylaştığım atış alanın son halini de bırakayım. Dediğim gibi sabır, ısrar ve istikrar zaten sizi ihtiyacınız olan kaynağa götürüyor.

1.jpg
 
Ben Blender'ı yaptığım oyunun maptir, karakter modelidir, karakterin animasyonudur bunlar için öğrenmek istiyorum sculping, animasyon falan bunların hepsinin öğrenemez miyim biraz abartımı kaçar?

Bu arada muhteşem gözüküyor poligon elinize sağlık darısı başıma.
 
Teşekkür ederim henüz bitiremedim malesef uğraşıyorum hala ışıklandırmasıyla.

Birkaç farklı dalı tabiki öğrenebilirsiniz olay ne kadar vakit ayırdığınızla alakalı. Fakat şu tuzağa düşmeyin yabancılar buna tutorial hell diyorlar. Çok fazla arka arkaya ders videosu izleyip sadece bununla vakit geçirmeye bu tabiri kullanıyorlar. Öğrendiğiniz şeyi yapmazsanız o bilgi gerçekten sizin olmaz.

Ben bu tuzağa düştüm. Video izledikçe öğreniyorum sanıyordum kendimi sonra blenderı açıp kendim birşey yapmaya kalktığımda yapamadığımı görüyordum. Mutlaka pratik yapın izlediğiniz dersleri gerisi zamanla geliyor zaten. Hergün ne kadar az şey bildiğimi farkediyorum. 3d dünyası özellikle benim gibi amatör olarak ilgileniyorsanız başta çok karmaşık en azından bana öyle geldi.
 
Teşekkür ederim henüz bitiremedim maalesef uğraşıyorum hala ışıklandırmasıyla.

Birkaç farklı dalı tabii ki öğrenebilirsiniz olay ne kadar vakit ayırdığınızla alakalı. Fakat şu tuzağa düşmeyin yabancılar buna tutorial hell diyorlar. Çok fazla arka arkaya ders videosu izleyip sadece bununla vakit geçirmeye bu tabiri kullanıyorlar. Öğrendiğiniz şeyi yapmazsanız o bilgi gerçekten sizin olmaz.

Ben bu tuzağa düştüm. Video izledikçe öğreniyorum sanıyordum kendimi sonra Blender'ı açıp kendim bir şey yapmaya kalktığımda yapamadığımı görüyordum. Mutlaka pratik yapın izlediğiniz dersleri gerisi zamanla geliyor zaten. Her gün ne kadar az şey bildiğimi fark ediyorum. 3D dünyası özellikle benim gibi amatör olarak ilgileniyorsanız başta çok karmaşık en azından bana öyle geldi.

Tamamdır çok teşekkürler.
Son olarak yaptığınız poligon tahmini ne kadar zamanınızı aldı?
 
Tam tarih vereyim Poligonu yapmaya 24 mayısta başlamışım save dosyalarından baktım. Yukarıdaki ilk mesajımdaki versiyonunu 2 günde yapmışım. Tamamen keyfi yaptığım için beğenmediğim yeri siliyorum tekrar modelliyorum falan süreç uzuyor. Hız kişiden kişiye değişiyor neticede. Kolaylıklar diliyorum umarım benden daha hızlı öğrenirsiniz.
 
Kusura bakmayın çok konuştum da gerçekten acemi olduğum için merak ediyorum.
Peki yaptığınız modelleri nasıl boyuyorsunuz substance painterdan falan mı?

Tam tarih vereyim poligonu yapmaya 24 Mayıs'ta başlamışım Save dosyalarından baktım. Yukarıdaki ilk mesajımdaki versiyonunu 2 günde yapmışım. Tamamen keyfi yaptığım için beğenmediğim yeri siliyorum tekrar modelliyorum falan süreç uzuyor. Hız kişiden kişiye değişiyor neticede. Kolaylıklar diliyorum umarım benden daha hızlı öğrenirsiniz.
 

Geri
Yukarı