Blender öğrenilmeli mi?

Sinan5356

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda oyun oynamaktan sıkılıp biraz daha kendimi geliştirmek amacıyla bir şeyler araştırıyordum. O sırada karşıma Blender uygulaması çıktı. Açıkçası 3D tasarım yapmak ilgimi çekti. Fakat kafamda bazı sorular var anladığım kadarıyla Blender çok detaylı bir uygulama yani belirli bir seviyeye gelebilmem için çok çalışmam lazım. Diyelim ki belirli bir seviyeye geldim, sonrasında bunu kullanabilir miyim? Sadece anlık bir heves için bir şeye saatlerimi harcamak istemem. Aranızda Blender'la geçmişi olan birileri varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.

3B modellemeyi öğrenmek için çok uygun bir araç kendisi. Fakat şunu söylemeliyim ki Blender sektör standartı haline gelmemiş bir araçtır. Evet çok gelişmiş ve yapabileceklerinin sınırı yok ama iş dünyasında Autodesk ürünleri (AutoCAD, Maya, 3ds Max vb.), Solidworks gibi araçlar kullanılıyor. Blender kullanmasan bile 3B tasarımı teknik olarak kavradığın için mühendislik, mimarlık veya eğlence sektöründe işine yarayacaktır. Başlangıç için çok uygun bir rehber bırakıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler cevaplarınız için ilerde mühendis olmak istiyorum fakat ne mühendisi olacağım bilmiyorum. Hedeflerim tam olarak oturmadı ben de bu tarz programları kullanmayı öğrenerek kendimi geliştirmeyi umuyorum.

3D öğrenirken bu programı öğreneceğimden ziyade "Bu becerimi geliştireceğim" kafa yapısı daha doğru olur. Yoksa Blender'da video editing de var animasyon da var sculpting de var. Sen neyde kendini geliştirmek istediğine karar vermelisin. Şansına Blender şu anda 3D alanın çoğu kısmonda endüstri standartı olmuştur yani para harcamadan da neyi sevip sevmediğine karar verebilirsin. Donut tutorial klasik oldu son yıllarda güzeldir de başlangıç için öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı