Blender Öğreniyorum !

Can Kural

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara - Yenimahalle
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
YouTube'da animasyon filmleri izlerken birden kendimi "Blender"ın içinde buldum. :) Gerçekden aşırı harika animasyonlar yapılmış bu blender ile. Benimde zaten tasarım ve programlama ilgi odağım bir deneyim dedim ve kapı dolap yaparken bir F-16 modelledim. :D

udrpy.png

Sade renk kaplamaları uyguladım. Türk bayrağı, motorun ateşi, technopat logosu falan ekleyecektim ama yarın sınavım var vakit öldürmemem lazım. :)

Yapılışı zor gibi görünsede basit ve eğlenceli. Yani benim yaptıklarım öyle. :)

Modellerken;
udrxd.png

udrxz.png

udryn.png

Klasik yüzey yaratma çalışmasıyla başlaman güzel olmuş. İnsanlar karmaşık modellemelere girerek başarısız olduklarında mutsuz oluyorlar.

Ne kadar süre harcadın, nasıl gidiyor şimdilik? Öğrenirken veya kurcalarken hoşuna gitmeyen arayüz durumları oldu mu? Sistem hiç çöktü mü?

Linux üzerinde çalışabilen başka modelleme / renderlama paketleri de var. Örnek olarak Luxology Modo 701.

Birkaç ay içinde üretim odaklı olarak hayatıma devam edeceğim ve muhtemelen CATIA'ya geçeceğim ama dur bakalım...

Sistem çökmesi falan yaşamadım. :)
Program arayüzü ilk başlarda çok karma karışık geldi. Kamerayı bile kontrol edemiyordum ama bir kaç yardımcı video izleyince işlerin ne kadar basit olduğunu anladım. :)
Yavaş yavaş animasyona doğru gidiyorum hadi bakalım hayırlısı. :)

Valla 3D Max kursuna gittim. Daha doğrusu akraba zoruyla gittim :) Isınamadım pek. Video editing, visual efektler vs daha cazip geliyor bana :) işi eğer bir tık daha yukarı taşımak istersen 3D Max tavsiyemdir. Blender'a göre daha profesyoneldir. Ve haliyle biraz daha zor.

Aslında Autodesk 3dsMAX "zor" değildir. Tam anlamıyla kabız'dır kullanım rahatlığı açısından. Windows 3.1 ile MacOS Mavericks karşılaştırması gibi olur kullanım kolaylılığı günümüzdeki programlar ve arayüzleriyle (GUI). Uzun bir geçmişe sahip, yaygın kullanılır ve pek çok yapamadığı şeyi yapan plug-in'lere sahiptir. Modo'da 3 dakika süren modelleme için 3dsMAX sadece arayüzünden dolayı 3 kat fazla süre harcatır.

Video Edit ve Visual Effects için: After Effects, Adobe Premier, Final Cut X, Nuke + Ocula + Hiero, v.b şeylere yönelmen gerekir.

Ki son yazdığım Nuke vs... Merhaba Hollywood.

Haftaya Blender, 3D Max, Luxology Modo 701'e çok daha ayrıntılı bakacağım. :)
Tasarım ve programlamayı çok seviyorum. :) Eğlenceli geliyor.

- - - Güncellendi - - -

Aslında Autodesk 3dsMAX "zor" değildir. Tam anlamıyla kabız'dır kullanım rahatlığı açısından. Windows 3.1 ile MacOS Mavericks karşılaştırması gibi olur kullanım kolaylılığı günümüzdeki programlar ve arayüzleriyle (GUI). Uzun bir geçmişe sahip, yaygın kullanılır ve pek çok yapamadığı şeyi yapan plug-in'lere sahiptir. Modo'da 3 dakika süren modelleme için 3dsMAX sadece arayüzünden dolayı 3 kat fazla süre harcatır.

Video Edit ve Visual Effects için: After Effects, Adobe Premier, Final Cut X, Nuke + Ocula + Hiero, v.b şeylere yönelmen gerekir.

Ki son yazdığım Nuke vs... Merhaba Hollywood.

Bende diyordum 3D ve modelleme programları neden bu kadar az diye. :)
Çokmuş da haberimiz yokmuş. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı