Çözüldü Blender video düzenleme ile ekran üzerinden animasyon ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
12
Blender ile video düzenlerken animasyon eklemeyi biliyorum. Örneğin bir nesneyi soldan sağa çekebiliyorum. Bunun için seçeneklerden yararlanıyoruz. Peki ekran üzerinden düzenleme yapılmaz mı? Örneğin ekranda nesneye tıkladım. Sonra nesneyi sağa taşıdım. Bu şekilde görsel animasyon tekniği Blender'da mevcut mu? Bildiğiniz üzere bu özellik Adobe Premiere Pro'da var.

Çözüm
Aradığın sanırım I kısayolu. Obje modunda nesnenin istediğin parametresine (Loc,Rot,Scale vs.) I kısayolu ile açılan menüden keyframe verebiliyorsun. Bunun dışında Auto Keying özelliği de var. Açıkken sadece nesnenin yerini değiştirmeniz yeterli keyframe'i kendi koyuyor. Bir diğer yol istediğiniz parametrenin üzerine mousela gelip I tuşuna basmanız bu şekilde yine keyframe koyar.

Eğer Video Sequencer kısmını kastediyorsan parametrenin üzerine gelip I tuşuna basmak bildiğim tek yol. Diğerleri o pencerede çalışmıyor.
Aradığın sanırım I kısayolu. Obje modunda nesnenin istediğin parametresine (Loc,Rot,Scale vs.) I kısayolu ile açılan menüden keyframe verebiliyorsun. Bunun dışında Auto Keying özelliği de var. Açıkken sadece nesnenin yerini değiştirmeniz yeterli keyframe'i kendi koyuyor. Bir diğer yol istediğiniz parametrenin üzerine mousela gelip I tuşuna basmanız bu şekilde yine keyframe koyar.

Eğer Video Sequencer kısmını kastediyorsan parametrenin üzerine gelip I tuşuna basmak bildiğim tek yol. Diğerleri o pencerede çalışmıyor.

Çözüm
G tuşuyla videoyu ekran üzerinde istediğin yere taşıyabilisin ama keyframe vermek için yine parametrenin üstüne gelip I tuşuna basman gerekicek. Mouse'la git gel yapmak zaman kaybı zaten parametrenin üstündeyken ayarlayıp I'ya basmak daha kısa çözüm gibi.

Bu ekrandan bahsediyorsun değil mi ?

Ekran görüntüsü 2022-04-22 071602.png

G tuşuyla videoyu ekran üzerinde istediğin yere taşıyabilirsin ama keyframe vermek için yine parametrenin üstüne gelip I tuşuna basman gerekecek. Mouse'la git gel yapmak zaman kaybı zaten parametrenin üstündeyken ayarlayıp I'ya basmak daha kısa çözüm gibi.
Bu doğru fakat bir de şöyle düşünmelisin. Seçenekler üzerinden örneğin pozisyon ayarlarken tek tek yapmak lazım. Ekran üzerinde iki pozisyon çapraz şekilde aynı anda değiştirilebilir.

Bu doğru fakat bir de şöyle düşünmelisin. Seçenekler üzerinden örneğin pozisyon ayarlarken tek tek yapmak lazım. Ekran üzerinde iki pozisyon çapraz şekilde aynı anda değiştirilebilir.
Evet ben video editlemediğim için hangisinin kullanımı daha pratik kolay onu kestiremedim kullanımı sana kalmış tabiki hangisi kolayına gelirse.

Son düzenleme:
Zaten koyduğun keyframe'ler Dope Sheet ve Graph Editör'de beliriyor. Orada da global kısayollar çalışıyor hassas edit yapmak için G ile bir keyframe'i taşıyabilirsin vs.

Şu şekilde tek ekrandan denetim sağlayabilirsin ama kolaylığı sana kalmış kendine uygun bir pencere sistemi yaratabilirsin.

Ekran görüntüsü 2022-04-22 073256.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı