Şu şekilde efendim. Ben düşük poligonlu karakterle çalışacağım ama çevre aydınlatmasına önem vereceğim. Şu anlık cg cookie ve gleb alexandrovun ücretli kurslarını kullanıyorum. Çok yakın zamanda güzel renderlar çıkarabilirim. Ben RTX 3060 ile 2500 Blender skoru alırken 1660 Super ile 800 puan alıyordum. Şimdi iki ekran kartının performansını kullanmak 7200 karelik renderda mükemmel bir zaman kazandıracağını düşündüğümden söylüyorum.
Blender kaç tane ekran kartın varsa kullanabilir bu konuda problem yok, sadece seçmen yeterli.
Ancak render alacağın sahnelerin ekran kartlarının RAM'iyle sınırlı olması gibi bir durum var.
3060 8 GB ise 1660 6 GB ise, maksimum 6 GB'ye kadar alabilirsin sahne başına.
Hibrit olarak sistem RAM'ini kullanamıyor henüz Blender. Çözülmesi kod açısından çok karın ağrısıdır o yüzden geçmeyebilirler.
Ancak, sektörde kimse animasyon için bütün sahneyi tek seferde kullanmaz. Buna pre-processing denir ve mesela kamera açılarını koplayayıp ön, arka kısımları ayrı renderlayıp sonra birleştirir. Bu sonradan bireştirme post-processing işlemlerinden biridir.