pr1me
Hectopat
Daha fazla
Çok teşekkürler.Evet biraz el yordamıyla çözmeniz gerekiyor adım adım gidebilirsiniz. Önce Blenderı tamamen kaldırıp sürücü güncellemesi falan varsa onları halledip sonra temiz bir Blender kurup deneme renderları alabilirsiniz.
Mesela sadece Küpler koyup basit bir bsdf mat atıp render alın gpu/cpu edit moda girin çıkın küpleri dup edin bakın vertex sayısı arttıkça arayüz nerelerde zorlanıyor vs.
Sonra materyalleri karmaşıklaştırıp volumetric ekleyip adım adım sahneyi zorlaştırabilirsiniz bir noktada sınıra yaklaştığınız hissediyorsunuz zaten.
Aklıma gelmişken bir püf noktası daha :
Eki Görüntüle 1862661
Şuradaki Lock Interface siz render alırken Blender arayüzünü kilitler. Dolayısıyla makine sadece renderla ilgilenir ve epey bir ram işlemci gücü tasarrufu sağlar.
Mesela Solid moddayken mi yoksa Rendered moddayken mi F12ye bastığınız önemli bir mevzu aslında. Arayüz kilitli değilse makine hem size rendered mod göstermeye çalışır hem aynı anda render almaya çalışır çünkü. Bu seçili olursa siz viewporta harcadığınız ram ve işlem gücünden tasarruf edersiniz.
Kolaylıklar diliyorum.