Blizzard Overwatch 2 ile ne yapmaya çalışıyor?

Makaleler
5
Daha fazla  
Para verip Overwatch 1 aldım ve oynuyordum. Sonra Overwatch 2 geleceği ve ücretsiz olacağı duyuruldu. Bu habere üzülmedim aksine sevindim çünkü para verip oyunu almak istemeyen arkadaşlarım ile oynayabilecektim. Overwatch 2 çıktı ve kütüphanemden Overwatch 1 gitti. Kütüphanemde hatıra olarak dursaydı bari. Para verdiğim oyun artık yoktu. Fazla önemsemedim ve oynamaya başladım. İlk oyunla neredeyse aynı oyun olduğunu gördüm. Neden böyle bir şey yaptın? İlk oyuna güncelleme getirip ücretsiz yapsan daha mantıklıydı. Bugün oyuna yeni tank karakter gelmiş ve deneyeyim dedim ama Battle Pass aldırmak istiyor. Hem para verip aldığım oyunu kütüphanemden kaldır. Üstüne aynı oyunu kopyalayıp yeni oyun çıkartmış gibi yap sonra tekrar para iste. Bunun hırsızlıktan farkı nedir? Overwatch 1 sahiplerine Battle Pass sistemini çok mu gördün?

Sırf hype için. Oyunun ilk çıktığı günü hatırlıyorum sırada 5000'den fazla kişi oluyordu. Bazı kişiler oyuna giremiyordu bile. Ölü bir oyunu ücretsiz yapıp, güncelleme getirirse tutmama imkanı çok daha yüksek idi. O yüzden oyunun adını değişmek çok daha mantıklı bir yol oldu. (PES 21 vs...)

@shocktroop
Stratejik olarak mantıklı ama etik olduğunu düşünmüyorum. İlk oyuna sahip olanlara çok büyük haksızlık yaptılar.
Konu açmıştım. İlk gün girememiştim ben.

@shocktroop
Stratejik olarak mantıklı ama etik olduğunu düşünmüyorum. İlk oyuna sahip olanlara çok büyük haksızlık yaptılar.
Konu açmıştım. İlk gün girememiştim ben.
Şirketler için etik mantığı yoktur maalesef, hele hele büyük yapımcılar için "etik" ve "müşteri memnuniyeti" diye kavramlar yoktur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı