Blog sitesi nasıl yapılıyor?

bugaripbiryolcu

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Google adw+ eklentisiyle hem reklamla para kazanma hem de yazdıklarını bir blog sitesini açarak yayımlama nasıl yapılır? Benim bildiğim site için domain vs. satın almak gerekiyor. Günümüzde " Google blog " gibi ücretsiz veya " wix.com " adındaki internet siteleri açma gibi ücretsiz sitelerle değil de bizzat sıfırdan bir internet sitesi açıp (sanırım site scripti deniyor) bir yazıları paylaşabileceğim site istiyorum fakat hiçbir bilgim ve yeteneğim bu konuda yok.

Bu tarz sitelere aylık ne kadar harcanıyor onu da merak ediyorum. İnternette " blog için site açmak " denildiğinde insanlar Google üzerinden anlatıyor ama ben tamamen kendi scriptim ile daha farklı ve daha güzel görünüme sahip bir site açmak istiyorum. Yardımcı olabileceğiniz tecrübesi ve bilgisi olan kardeşlerim başka konularda da bana bilgilendirme yapabilirler. Teşekkür ederim.

Merhaba, Google adw+ eklentisiyle hem reklamla para kazanma hem de yazdıklarını bir blog sitesini açarak yayımlama nasıl yapılır? Benim bildiğim site için domain vs. satın almak gerekiyor. Günümüzde " Google blog " gibi ücretsiz veya " wix.com " adındaki internet siteleri açma gibi ücretsiz sitelerle değil de bizzat sıfırdan bir internet sitesi açıp (sanırım site scripti deniyor) bir yazıları paylaşabileceğim site istiyorum fakat hiçbir bilgim ve yeteneğim bu konuda yok.

Bu tarz sitelere aylık ne kadar harcanıyor onu da merak ediyorum. İnternette " blog için site açmak " denildiğinde insanlar Google üzerinden anlatıyor ama ben tamamen kendi scriptim ile daha farklı ve daha güzel görünüme sahip bir site açmak istiyorum. Yardımcı olabileceğiniz tecrübesi ve bilgisi olan kardeşlerim başka konularda da bana bilgilendirme yapabilirler. Teşekkür ederim.

WordPress ile yapabilirsin veya ChatGPT'den hazır HTML kodları alabilirsin sana nasıl yapılacağını anlatır.

Aylık değilde yıllık bir hosting birde domain giderin olur. Yıllık 1000₺ civarı halledilir.
Script olarakda wordpress kullanabilirsin. Zaten çoğu internet sitesi wordpress kullanır. Sevdiğiniz bir temayıda yükleyip kişileştirebilirsiniz.

Buradan indirebilirsiniz ancak çoğu hostingde tek tık ile wordpress yükleme özelliğide bulunuyor zaten.

Anladığım kadarıyla sizin tarafinizdan özelleştirilen diğer insanlarında yorum yazicagi şekilde bir şeyler paylaşmak istiyorsunuz. Sayfa geliştirme için WordPress gibi siteleri öneririm ama diğer insanlara bu siteyi tanıtmak pazarlamak biraz zor olacaktir çünkü halihazırda bir sürü blog sitesi var.

Yazılım bilginiz hiç yok anladığım kadarıyla o yüzden WordPress kurup size uygun olan ücretli/ücretsiz tema seçenekleri ile kendi blog sitenizi rahatça kurabilirsiniz. Domain ve hosting almanız gerekecek şu an bildiğim kadarıyla com.tr uzantılı alan adları daha ucuz onları tercih edebilirsin yıllık hosting firmasına göre 400-600TL bandında bir ödemen olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı