Bloody B120 Turbo Klavye ve Bloody V5 Mouse İncelemesi

Herkese iyi Sosyal'ler arkadaşlar,
Sizlere birkaç gün önce aldığım Bloody B120 Turbo klavye ve Bloody V5 mouse'un incelemesini yapmak istiyorum. Fazla zaman kaybetmeden başlayalım...
İlk olarak Bloody B120 Turbo klavye;
  1. Kutusu oldukça düzgün yapılmış. Fakat biraz zor açılıyor ve herhangi bir taşınma durumunda klavyeyi koyup kapatmak ızdırap verici. Fakat bunun pek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
  2. Klavye biraz ağır ve dayanıklı. Öyle yere düşürdüğünüzde taşırken kolay kolay kırılacak bir şey değil.
  3. Arkasında silikon ayakları var ve bu ayaklar sayesinde hem klavyenin yazı yazarken kaymasını önlüyorsunuz, hem de en arka kısmını 2cm yukarı kaldırabiliyorsunuz bu da kullanım kolaylığı sağlıyor.
  4. Klavyenin kablosu örgü kablo. Bu da oldukça sağlamlaştırmış kabloyu. Boyutlarını tam bilmiyorum fakat tahminimce 1.5 metre falan. Ayrıca kablo fazla uzun geldiyse diye kabloya bağlı ve kaybetmeniz imkansız olan toka gibi bir şey var. Fazla gelen kabloları 8 şeklinde büyük o şeyi sarıyorsunuz. Böylece kablo karmaşası büyük ölçüde düşüyor, kablolar masanın üstünde veya kasanın arkasına sarkmıyor.
  5. Klavyenin tuşları Q klavye olmasına rağmen yazılım üzerinden tek tek tuşları değiştirerek F klavye yapabilirsiniz tabii bunun için F diziliminin ezberinizde olması gerekiyor. Daha sonra tuşları kutu içeriğinde çıkan tutacak gibi bir şey ile tek tek söküp F düzenine sokabilirsiniz. Böylelikle oldu size Q klavye F klavye :D Ha bu arada WASD tuşları ilk olarak kırmızı silikon tuşlar geliyor klavyeye takılı olarak fakat kutu içeriğinde diğer silikon olmayan tuşlar da mevcut. Şu sökme aracı gibi şey ile değiştirebilirsiniz kolaylıkla. Sağ üst köşede Num Lock, Caps Lock, Windows kilit tuşu ve ne anlama geldiğini bilmediğim indirme tuşu gibi bir tuş var onların her birinin kendine has şeklinde ışıkları yanıyor cam ekran gibi bir şeyde.
  6. Işıklandırma biraz solgun. Gündüz ışığında hiç görünmüyor neredeyse. Fakat zaten gündüz vakti kim kullanacak ki ışıklandırmayı? 5 kademeli aydınlatmaya sahip; kapalı, %25, %50, %75, %100 şeklinde. Sağ üstte gördüğünüzde anlarsınız zaten 5 yazan bir güneş şekli var. Her bastığınızda bir kademe değiştiriyor.
  7. Yazılıma gelelim. İlk olarak ''Oscar Macro'' diye bir şey var tam olarak ne bilmiyorum fakat sanırım bir tuşa bastığınızda bir kelime yazıyor. Bu da LoL, Dota2 gibi oyunlarda ''Jungle gank at'' yazarak zaman kaybetmemenizi sağlıyor :) Ayrıca yine şöyle bir özellik var; F11 ve F12 tuşlarında ''Auto ve ''Turbo'' yazıyor. Bunlar şu anlama geliyor. F11'i veya F12'yi seçip bir tuşa atıyorsunuz. Örneğin ben mouse'un sol tuşuna atadım. F11'i atadığımı var sayalım sol tuşa. F11'e bastığım an sonraki F11'e basışıma kadar seçtiğim tuşa basmaya devam ediyor otomatik olarak. F12'de ise basılı tuttuğunuz andan itibaren seçtiğiniz tuşa basmaya başlıyor ve siz F12'yi bıraktığınızda tuşa basmayı bırakıyor. Gerçekten güzel bir özellik bence.
Dedik ve klavyeden bu kadar. Son da bir resmini atayım - görüntü kalitesinden dolayı kusura bakmayın klavyenin ışıkları böyle gözüküyor kamerada fakat gerçekte kırmızı yani turuncumsu değil :D Ayrıca boyut düşürme programı çalışmadığından ve resmi kırparak küçülttüğümden biraz kötü çıkıyor. -:
b120.jpg
Şimdi gelelim mouse'a..
Bloody V5 Mouse;
  1. Kutu içeriğinden 2 adet büyük Bloody logosu çıkıyor yapıştırmak için. Fakat ben ikisini de yırttığım için size gösteremeyeceğim. Bez gibi bir şey çıkıyor içinden sanırım mouse'un alttaki ayakları falan tozlandığında silmek için. Tabii ben toz bezi niyetine kullanıyorum monitörü klavyeyi mouse'u her şey siliyorum :D Ayriyetten alttaki yapışkan ayaklar yırtılırsa, koparsa veya zarar görürse diye yedeklerini de koymuşlar. Bunu da düşünmeleri hoş.
  2. Mouse'a gelecek olursak şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim; çok konforlu bir mouse. İki parmağınızı koyduğunuz yer yumuşacık ve kaygan. Yanlar da oldukça hoş, biraz terletiyor fakat rahatsız edecek kadar değil.
  3. Mouse'un en arka tarınfa kırmızı parlayan, mouse'u hareket ettirmeyi bıraktığınızda yanıp sönen bir Bloody logosu yer alıyor. Ayriyetten tekerlerkte de bu aydınlatma mevcut fakat o yanıp sönmüyor kullanmadığınızda. Işıklandırması ve görünüşü bence çok hoş.
  4. Kablosu örgü kablo ve klavyede bulunan kablo toplama şeysi bunda da var. Bu da güzel bir özellik açıkçası.
  5. 2 adet atanabilir tuş var mouse'un sol tarafında. Bunlar size ilk olarak ''Geri'' ve ''İleri'' tuşları ayarlanmış bir şekilde geliyor Google'da falan kullanabilirsiniz. Veya program üzerinden değiştirebilirsiniz oraya da birazdan geleceğim. Bir de tekerleğin hemen arkasında 1, 2 ve 3 tuşları var diyeceksiniz bunlar ne işe yarıyor. 1'e basıp mouse'a sol tıkladığınızda bir kez, 2'ye basıp tıkladığınızda 2 kez, 3'e basıp tıkladığınızda 3 kez tıklıyor. Fakat 3. seviye ilk 1000 atış bedava, sonra satın almanız gerekiyor.
  6. Programa gelelim. Program sayesinde 3 seviye olan atış modunuzu 4. seviyeye çıkarabiliyorsunuz böylece her tıkladığınız 4 kere tıklamış gibi oluyor. Fakat bu da 3. seviye ile birleşik olarak 1000 deneme hakkı sunuyor sonrası para yada crack. Her seviyede farklı bir renk sizi bekliyor; 1. kademede kırmızı, 2. kademede yeşil, 3. kademede turuncu ve 4. kademede yine kırmızı. Şunu da söyleyeyim program üzerinden 4. seviyeye geçiş yaptığınızda tekrar program üzerinden 1., 2. veya 3. seviyeyi seçmezseniz mouse üzerindeki tuşlarla değiştiremiyorsunuz kademeyi. Resimleri de şöyle sırayla 1., 2., 3. ve 4.: 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg Program üzerinden mouse'un CPI'ını ayarlayabiliyorsunuz. 800, 1000, 1200, 1600 ve 3200 olmak üzere 5 seçenek sunuluyor.
Daha incelenecek bir şey kalmadı sanırım. Eğer hala aklınızda soru kaldıysa yazabilirsiniz. Elimden geldiğince açıklayıcı olmaya çalıştım. Çok resim yükleyemedim çünkü şu an başka bir yerdeyim ve internet çok yavaş bu kadarını bile zar zor yükledim. Bi' kusurum varsa affola. Finalle kapatalım o zaman :)
tam.jpg

Ayrıca yakında Asus Strix 2.0 Kulaklık incelemesi de gelecek :) @Enes Ars

Dosya Ekleri

• silikon.jpg
    silikon.jpg
    382,1 KB · Görüntüleme: 290
  • tutacak.jpg
    tutacak.jpg
    190 KB · Görüntüleme: 305
S.a 1 2 ve " bu taşlara basabilecek şekilde ayarlanabiliyor muyuz oyunda metin2 veya daha farklı bir oyunda klavye ve mause u ben basmasam bile sürekli basabilecek şekilde teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı