Blu-ray ses sistemi PC'ye nasıl bağlanır?

İSOPRO

Centipat
Daha fazla  
İyi günler hocalarım. Sahibinden.com'da Samsung Ev Sinema Sistemi böyle bir ürün buldum. Maltepe'de oturuyorum ve bu Samsung Blu-ray ses sistemimi bilgisayarıma bağlayabilir miyim? 6 adet ses jakı var 7.1-5.1 ses sistemi destekleme ile ilgili bir sorun yok. Denetim Masası'ndan da hoparlörleri yapılandırmayı biliyorum. Eğer bilgisayara uymuyorsa farklı bir ürüne yöneleceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linkteki ürün kaldırılmış. Ses sisteminde ve anakartınızda optik çıkış varsa direkt takabilirsiniz. Yoksa, şu kablodan alıp takmanız gerekmekte.

kablo.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntülemek istediğiniz ilan yayında değildir, aynı kategorideki benzer ilanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tamamdır hocam sağ olun o ürün ne ara kaldırıldı hiçbir fikrim yok fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam.

Linkteki ürün kaldırılmış. Ses sisteminde ve anakartınızda optik çıkış varsa direkt takabilirsiniz. Yoksa, şu kablodan alıp takmanız gerekmekte.

Eki Görüntüle 1188154

Tamamdır hocam sağ olun ürünü aldıktan sonra o kabloları da alırım ama ürün yayından kaldırılmış fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam.
Bunu buldum sizce bunu bilgisayarıma takıp 5.1 ses elde edebilir miyim hocam?

Son düzenleme:
Anladı
Tamamdır hocam sağ olun o ürün ne ara kaldırıldı hiçbir fikrim yok fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam.

Tamamdır hocam sağ olun ürünü aldıktan sonra o kabloları da alırım ama ürün yayından kaldırılmış fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam.
Bunu buldum sizce bunu bilgisayarıma takıp 5.1 ses elde edebilir miyim hocam?
Anladığım kadarıyla bilgisayarınızda, yüksek bitrate'li (mkv formatlı, blu-ray v.s) filmler izlemek ve surround ses almak için ses sistemi araştırıyorsunuz. Öncelikle anakartınızı belirtmemişsiniz 5.1 veya 7.1 ses çıkışları var demişsiniz. Desteği yoksa sesleri stereo olarak alırsınız. İçindeki ses yongası elbette işinizi görür ancak, tavsiyem güzel bir ses kartı almanız yönünde. Ardından, surround ses alabilmek için 5.1 ve 7.1 ses formatı ile kodeklenmiş filmler örneğin; DTS, Dolby, THX gibi.. izlemeniz lazım . Hoparlör testini buradan yapabilirsiniz. Bence, tümleşik bir ses sistemi değil, ayrı bir ev sinema amp'si veya recevier vb bir cihaz almalısınız Sorunuza gelecek olursak, Ev sinema sistemi kuracaksanız o LG, Sony yada Samsung setleri önermiyorum.
Öncelikle sistem kurmak için bir bütçe belirleyin. Buna göre araştırma yapın. Ondan sonra da sistemin kurulacağı odanın toplam boyutuna (25-30-50 m2 vs gibi) ve de izleme mesafenize göre hoparlör seçimi yapmak lazım. Çünkü 25m2'nin altında bir odada kule tipi bir hoparlör tam performansını gösteremez ve de ses boğulur. Yada kafanız şişer. Eğer oda küçük ise raf tipi yada bookshelf olarak geçen hoparlör alırsınız. Tabii bir de bunları beslemek için amfi gerekecek. O yüzden bütçe ve oda büyüklüğüne göre sistem tavsiyesi yapmak gerekir. Ama full set olarak öneri istiyorsanız bu ürünü önerebilirim. İkinci önerim

Son düzenleme:
Anladı

Anladığım kadarıyla bilgisayarınızda, yüksek Bitrate'li (mkv formatlı, Blu-ray vs) filmler izlemek ve Surround ses almak için ses sistemi araştırıyorsunuz. Öncelikle anakartınızı belirtmemişsiniz 5.1 veya 7.1 ses çıkışları var demişsiniz. Desteği yoksa sesleri stereo olarak alırsınız. İçindeki ses yongası elbette işinizi görür ancak, tavsiyem güzel bir ses kartı almanız yönünde. Ardından, Surround ses alabilmek için 5.1 ve 7.1 ses formatı ile kodeklenmiş filmler örneğin; DTS, Dolby, THX gibi. İzlemeniz lazım. Hoparlör testini buradan yapabilirsiniz. Bence, tümleşik bir ses sistemi değil, ayrı bir ev sinema AMP'si veya recevier vb bir cihaz almalısınız Sorunuza gelecek olursak, Ev sinema sistemi kuracaksanız o LG, Sony ya da Samsung setleri önermiyorum.
Öncelikle sistem kurmak için bir bütçe belirleyin. Buna göre araştırma yapın. Ondan sonra da sistemin kurulacağı odanın toplam boyutuna (25-30-50 M.2 vs gibi) ve de izleme mesafenize göre hoparlör seçimi yapmak lazım. Çünkü 25 M.2'nin altında bir odada kule tipi bir hoparlör tam performansını gösteremez ve de ses boğulur. ya da kafanız şişer. Eğer oda küçük ise raf tipi ya da bookshelf olarak geçen hoparlör alırsınız. Tabii bir de bunları beslemek için amfi gerekecek. O yüzden bütçe ve oda büyüklüğüne göre sistem tavsiyesi yapmak gerekir. Ama Full set olarak öneri istiyorsanız bu ürünü önerebilirim. İkinci önerim

Hocam önerileriniz için teşekkür ederim ses kartım Realtek ALC 1220 dahili bir ses kartı anakartım Z370 yongalı bir anakart Gigabyte Z370 HD3P modelli anakart çok sevdiğim World of Tanks oyununda daha etkili ses almak için ses sistemi istemiştim ancak Blu-ray sistemleri istediğimiz cihaza bağlayabiliriz ancak asla Surround ses alamayız gibi geldi bana fikrimi değiştireceğim oysaki böylew kuleli 1000WATT gücünde sinema ses sistemleri benim hayalım idi ancak gerçekler de ise o ses sistemleri bilgisayara bağlanamıyormuş bağlanıyor ama Surround ses vermiyor galiba yoksa ben mi yanlış biliyorum hocam? 2. Fikrim Logitech x530 5+1 hoparlör sorunsuz - Hoparlör / Ses Sistemi ilanları sahibinden.com'da - 954786299
Budur hocam.
Bütçem şimdiki ekonomi şartlarına göre biraz düşük ama normalde ortalama sayılır bence max600 TL hocam.

Tekrar merhaba, müzik ve film konusunda kendimi odyofil olarak tanımlayabilirim. Artık Spotify kalitesi bile bana düşük geliyor :)
Öyle ki sanatçıların orijinal müziklerini flac, waw formatında arşivliyorum. Konumuza gelirsek, Blu-Ray ses sistemlerini elbette bilgisayarınıza gerekli kabloları alarak bağlayabilirsiniz. Öğrenci evimde Logitech X-540 kullanıyordum. O zamanlar anakartım MSI B150 Gaming M3 idi onda da Realtek ALC1150 ses yongası vardı ve bana yetiyordu 5.1 için. Ancak insanoğlu her zaman daha fazlasını istiyor. Sizin anakartınız 120 desibele kadar destek verip, dahili kulaklık amfisi de içeriyor. Giriş seviyesi surround için fazlasıyla yeterli. Hoparlör konusuna gelirsek, oyunlar için kulaklık ile oynanması her zaman daha etkili ve sarıcı olur. Ancak günümüzde 5.1 ve 7.1 olarak satılan kulaklıkların çoğu usb ile bağlanıyor ve sanal çevrelendirme efekti ile bu sesleri veriyor. Yani anakartın ses yongaları bu sesleri çözmemekle birlikte harici bir ses kartı ihtiyacı oluşuyor. Durum böyleyken gerçeğini istersek de fiyat hayli artmakta. Bir de dinlediğiniz müzik türüne göre stereo bir kulaklık almak da var. Gerçi 5.1 müzikler yok değil ancak yaygın değil. Özetle; Bütçenizi göz önünde bulundurarak Logitech X-530'u değil de kablolu kumandası olmasından dolayı X-540'ı önerebilirim.

Düzenleme* Çıkış gücünün fazla olması kaliteli ses verebildiği anlamına gelmiyor. Çoğu üretici yüksek watt değerleri yazıp, tüketiciyi kendine çekme peşinde.

Subwoofer= alt frekansları (bass sesi) Midrange=orta frekansları (konuşma sesi) Tweeter=üst frekansları çalar (sinek vızıltısı)

Son düzenleme:

Diğer linkteki Logitech X530 Surround ses yapamıyormuş bende bunu alırım o zaman 40 kilometre uzağımda.

530 ile 540'ın 3 temel farkı var diğer tüm özellikleri neredeyse aynı. Bunlar; 540'ın subwooferı altta, 530'un ki yan tarafta 540'da kablolu kumanda var. Ve 540'da matrix tuşu ile stereoyu sanal surrounda çeviren bir fonksiyon var ki bence gereksiz ve başarısız.(tüm hoparlörden aynı ses çalar) Siz 5.1 çıkışına ikisini de bağlarsanız aynı sonucu alırsınız. Yani 530'da 540'da uygun çıkışa bağlandığında Surround ses verebilir.

Tekrar merhaba, müzik ve film konusunda kendimi odyofil olarak tanımlayabilirim. Artık Spotify kalitesi bile bana düşük geliyor :)
Öyle ki sanatçıların orijinal müziklerini FLAC, waw formatında arşivliyorum. Konumuza gelirsek, Blu-ray ses sistemlerini elbette bilgisayarınıza gerekli kabloları alarak bağlayabilirsiniz. Öğrenci evimde Logitech X-540 kullanıyordum. O zamanlar anakartım MSI B150 Gaming M3 idi onda da Realtek ALC1150 ses yongası vardı ve bana yetiyordu 5.1 için. Ancak insanoğlu her zaman daha fazlasını istiyor. Sizin anakartınız 120 desibele kadar destek verip, dahili kulaklık amfisi de içeriyor. Giriş seviyesi Surround için fazlasıyla yeterli. Hoparlör konusuna gelirsek, oyunlar için kulaklık ile oynanması her zaman daha etkili ve sarıcı olur. Ancak günümüzde 5.1 ve 7.1 olarak satılan kulaklıkların çoğu USB ile bağlanıyor ve sanal çevrelendirme efekti ile bu sesleri veriyor. Yani anakartın ses yongaları bu sesleri çözmemekle birlikte harici bir ses kartı ihtiyacı oluşuyor. Durum böyleyken gerçeğini istersek de fiyat hayli artmakta. Bir de dinlediğiniz müzik türüne göre stereo bir kulaklık almak da var. Gerçi 5.1 müzikler yok değil ancak yaygın değil. Özetle; Bütçenizi göz önünde bulundurarak Logitech X-530'u değil de kablolu kumandası olmasından dolayı X-540'ı önerebilirim.

Öneriniz için teşekkür ederim hocam insan oğlu daha iyisini istiyor bu konuda size katılıyorum haklısınız X540 benim 40 HM uzağımda 501TL X530 370 TL 178 km uzağımda ve ben kulaklık pek sevmem belli bir süre sonra kulağımı kızartıyor ve kulaklık takılı iken ailemi duyamıyorum ve kulaklık beni terletiyor hocam bu yüzden Surround ses arıyorum ve Surround ses sistemelri inanın bana kulaklıklardan daha derin bass sesleri çıkartıyor oyuncu kulaklığı denemedim ama hediye olarak bana Sony marka extra basslı bir kulaklık alındı ve babamın eski yıllardan kalma 5.1 Surround iken 2.1 ses sistemine düşen ve 3 ses entegresi bozulan bir ses sistemim var ve bu ses sistemi kadar iyi bass yapamıyordu bende ki kulaklık yapamıyor sonra ACİL 5+1 SONY SES SİSTEMİ - Komple Setler İlanları Uygun Fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 939919430 bu şeyi buldum bilgisayara bağlanıyorsa belki alabilirim ama bilgisayra bağlayınca Surround ses alamazsam hiç almam daha iyi bence hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı