Blue Switch için Keycap nereden buunabilir?

Autschwitz

Centipat
Daha fazla  
Blue switch bir klavyem var. Yön tuşlarında yukarı yön tuşu hariç üçünde switchin girdiği yer kırıldı. Yani blue switch değil ama keycapin (çok bilgi sahibi değilim, özür dilerim) switchi kırıldı. Velhasıl ben nereden bulabilirim? Sitelerde pek bulamadım, buraya danıştım.

Orijinal keycapleri bulmaniz pek de mumkun degil bence o yuzden yeniden bir set almaniz gerekiyor. Ama tabii isterseniz baska bir set alip su anki orijinal keycapler ile karsitirarak da kullanabilirsiniz. Ornegin benim klavyemden 2 set stok keycap cikmisti. Biri koyu gri tonlariyla "dark" temali, digeri ise kremamsi bir renk ile "light" temali. Ben oyunlarda karanliktayken klavyeye tek bir bakis atarak gozume kestiremedigim tuslari, mesela F gibi tuslari daha hizli gorup farkedebilmek icin onlar icin "light" temali keycap kullanarak daha belirgin ettim.

Eger siz de su anki mevcut stok keycapleriniz ile karsiik kullanacaksaniz ilk once klavyenizi elinize alip tam yandan bakin ve asagiya biraktigim resim ile kiyaslayarak stok keycaplerin hangi profile sahip oldugunu ogrenin.
1750028271550.png

Daha sonra klavyenizin boyutunu ogrenin (%60, 75, veya 100 mu onu ogrenin). Ardindan ornegin "%60 klavye keycap SA profil" gibi aratin. Buldugunuz keycaplerin klavyenizdeki switchler ile uyumlu oldugundan emin olun. Mesela eger klavyeniz Outemu switchleri kullaniyorsa buldugunuz keycaplerin Outemu switchler ile uyumlu oldugundan emin olun.

5 yildir Japonya'da yasadigim icin ve bu surecte Turkiye'nin ekonomisi cok degistigi icin fiyatina layik bir keycap onerisi yapamayabilirim ama en azindan kendi sevkinize uygun bir tane bulmaniza yardimci olabilirim. Klavyenizin marka ve modeli tam olarak nedir? Ek olarak Blue Switchler sonradan takilma mi yoksa stok olarak oyle miydi?

Teşekkür ederim emeğin için. Performax G Xetra blue switchli bir klavyem var. Sonradan takılma değil. Saat geç şu an unutmam büyük ihtimalle sabahtan inceler sizi bilgilendiririm tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı