Bluetooth'dan zararlı yazılım bulaşır mı?

Akeron

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Geceleri podcast ya da ASMR dinleyerek uyuyorum, uyumadan önce kulaklığı kapatsam da telefonun bluetooth özelliği tüm gece hep açık kalıyor çünkü uykulu kafayla kapatmayı unutuyorum. İnternette bluetooth ile virüs bulaşabilir yazıyor, bazı yerlerde yakındaki cihazlarla dosya paylaş özelliğini açmadığınız sürece bulaşmaz yazıyor. Kaspersky plus var bu arada, nedir tam olarak durum?

Bluetooth tek taraflı izinle dosya gönderilebilen bir sistem değil. Bu yüzden bilmediğin kaynaktan gelen istekleri onaylamadığın sürece arka planda senden habersiz bir şey yapılamaz.
Onaylarsan, gelen dosya türüne göre bulaşabilir.

(En fazla başka bir kaynak, sizin cihazınıza istek yollayarak bulaştırabilir. Burada önemli olan kimin gönderdiğini bilmediğiniz dosyaları kabul etmemeniz)

Bazen diyorum bu forumdaki herkes çok önemli insanlarda ben mi boş beleşin tekiyim. Herkes oradan virüs bulaşır mı buradan bilgilerim çalınır mı vb. diye düşünüyor sanki herkes Apple CEO'su, MİT görevlisi falan. Dostum bir şeyin olma ihtimali her zaman vardır sistem açığından yararlanır o olur bu olur ama kimse uğraşıp da bunu sana bana yapmaz. Zaten bunu yapabilecek becerisi olan adamlar ya legal yollardan parayı kırar ya da daha büyük insanları hedefler senin benim telefonumuza sızıp ne elde edecek?

Bazen diyorum bu forumdaki herkes çok önemli insanlarda ben mi boş beleşin tekiyim. Herkes oradan virüs bulaşır mı buradan bilgilerim çalınır mı vb. diye düşünüyor sanki herkes Apple CEO'su, MİT görevlisi falan. Dostum bir şeyin olma ihtimali her zaman vardır sistem açığından yararlanır o olur bu olur ama kimse uğraşıp da bunu sana bana yapmaz. Zaten bunu yapabilecek becerisi olan adamlar ya legal yollardan parayı kırar ya da daha büyük insanları hedefler senin benim telefonumuza sızıp ne elde edecek?
Evde oturup "ya bluetooth ile telefonuma virus bulaştıysa?" diye tırnaklarımı yemiyorum elbette. Merak ediyorum, merak ettiğim şeyleri de çekinmeden soruyorum. 😊

Kısmen katılsam bile, genel olarak yanlış buluyorum.
Bir kere zararlı bir yazılım ile sistem izleme en basit yöntemlerden bir tanesi. Bunu yapan adamın yazılımcı olmasına bile gerek yok, bu yüzden parayı legalden kırar lafına katılmıyorum.
Bir de günüzümde tarayıcısından eklentisine kadar uygulamalar önemli dataları el altında tutma özelliğine sahip. En basitinden belli bir grubun kart verilerine toplayıp satışa çıkarsa yine bir yerden kullanıcıya zarar verebiliyor, bu yüzden verinin büyüğü küçüğü her zaman vardır ama her küçük veri önemsiz değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı