BM800 mikrofon güç olmadan kullanılabilir mi?

Jeh0Ke

Decapat
Katılım
22 Haziran 2021
Mesajlar
345
Makaleler
1
Çözümler
8
Yer
Heryer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 8100 3,6gh
AMD HD7770 2gb VRAM
8gb 2200mhz RAM
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Discord'da konuşurken kulaklık mikrofonum çok dip ses yapıyor. Mikrofon almak istiyorum. İkinci ele baktığımda BM-800'ü gördüm. Uygun tabii de güç kayanağıda almak gerekiyor diye biliyorum. Bazı yerler güç olmadan hiç çalışmaz derken bazı yerler ses kısık gelir diyor. Hangisi doğru. Bu şekilde alıp kasanın arkasındaki jaka direkt olarak bağlayıp bir süre kullanabilir miyim? Güç kaynağını sonradan eklemek istiyorum. Anı olsun diye çektiğim videolar hariç sadece Discord'da kullanmayı planlıyorum zaten. Anlamışsınızdır zaten bu konuda pek bilgim de yok.
 
BM800 alıp bir süre phantom power olmadan kullanmak yerine phantom powerli halinden daha kaliteli ve net ses veren Boya M1'e bakabilirsiniz.

BM800 phantom power alınsa bile güzel bir mikrofon değil, deli gibi dip ses alıyor.
 
BM800 alıp bir süre Phantom Power olmadan kullanmak yerine Phantom Power'li halinden daha kaliteli ve net ses veren boya m1'e bakabilirsiniz.

BM800 Phantom Power alınsa bile güzel bir mikrofon değil, deli gibi dip ses alıyor.

Hocam yaka mikrofonu istemiyorum. Hem beni takip eden bir kablo sorun çıkarıyor hem de benim yakayıp çekiştirip çiğneme gibi garip bir alışkanlığım var.

Ama eğer çözüm bulammassam yapacak bir şey yok tabii.
 
Bütçe artırıp ikinci el Seiren Mini'lere bakın o halde. İkinci el de istemiyorum diyorsanız bu fiyatlarda düzgün mikrofon yok.

Hocam sadece ek bir soru soucağım. Mikrofonun yanında herkes 7.1 ses kartı aldım diyor. Bu zorunlumu. Kasanın arkasındaki ve önündeki girişlerde zaten ses kartı değil mi? Neden dış bir ses kartı almam gerekiyor. USB 5V verebildiği için mi?

Zaten anakartın dahili ses kartıda 7.1 destekli bir kart.
 
Bu konulara tam vakıf değilim ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Konuya daha vakıf arkadaşlar düzeltir bir yanlışım varsa.

Phantom Power mikrofon için gerekli gücü sağlar ve mikrofon daha sağlıklı çalışır. Ses kartı tek başına bunu yapamaz, ikisi farklı şeyler.

Kasanın arkasındaki ve önündeki girişler de zaten ses kartı değil mi?

Değil. Ses kartı ya anakarta gömülü olur ya da PCI/USB gibi yollardan sisteme bağlanır. Artık aldığınız ses kartının ne tür arabirim kullandığına göre değişir o durum. Kasanın arkasındaki ya da önündeki girişler anakartınızın ses yongasını kullanır. Kasanızda PCI ses kartı varsa aygıtlarınızı direkt ses kartının girişlerine bağlarsınız, aynı durum USB ses kartları için de geçerli.

Neden dış bir ses kartı almam gerekiyor?

Mikrofonu beslemek için ama yorum yapan arkadaşlar olayı yanlış anlamış sanırım. Phantom powerdan bahsediyorlar büyük ihtimalle. O da dediğim gibi, mikrofona yeterli gücü sağlama işlevi görüyor. Phantom power olmazsa BM800 telsiz mikrofonundan beter çalışır, benim üzerinde mikrofonu besleyecek ünite olan güzel ses kartım var diyorsanız bilemem ama anakartın ses yongasını kullanan son kullanıcı için durum böyle.

Her şeyi geçtim, konunun başından beri o mikrofonu almayın diyorum. Phantom power alınsa bile ses kalitesi iyi değil. Kuzenime hediye olarak almıştım, keşke almasaydım diyorum.

Tavsiyem Seiren Mini. Sadece USB kablosu var. Ne ses kartı de ne phantom power istiyor. Uğraştırmıyor. Tak çalıştır mantığında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı