BMW E30 termostat önerisi

bLackerror005

Kilopat
Selam. 1990 model M40 motora sahip 3.16i BMW E30 aracıma kışlık termostat takmak istiyorum. Şu an üzerindeki termostat 80 derecelik olduğu için kaloriferi ılık üfürüyor o yüzden termostat değiştirmek istiyorum ama şöyle bir soru işareti var kafamda 92 derecelik termostat takmak istiyorum ama motor contası 100 derecelerde yanıyormuş sanırım. İnternette araştırdığım kadarıyla öyle yazıyor birçok yerde.

Şaş kaza yokuş vs. çıkarken taktığım 92 derecelik termostat 92 değil de 95 derecede flan açarsa eğer motorda bir sıkıntı yaşatır mı 90 derecemi almalıyım 92 derecemi acaba bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termostat sağlıklı bir şekilde çalışıyorsa eğer değiştirmenize gerek yok. Kalorifer sistemini genel olarak kontrol ettirebilirsiniz öncelikle. Herhangi bir tıkanıklık, hasar var ise öncelikle bu yerlere müdahale etmeniz gerekir.

Termostat sağlıklı bir şekilde çalışıyorsa eğer değiştirmenize gerek yok. Kalorifer sistemini genel olarak kontrol ettirebilirsiniz öncelikle. Herhangi bir tıkanıklık, hasar var ise öncelikle bu yerlere müdahale etmeniz gerekir.

Bir sıkıntım yok hararetle alakalı ama yaz ayında devirdaim değiştirirken 80'lik termostat taktırmıştım üstündekini de söküp attık kaçlık olduguna bakmadan bilmiyorum onu da yazın kalorifer açılmadığı için şu an Farkına vardk kalorifer peteği geçen sene değişti zaten cihaz vs. Baglandı Temiz radyatör ama dediğim gibi 92'lik taksam sıkıntı yaratımır mı kafamda o soru işareti sadece 88'lik 92'lik war Ya 3 4 derece önemsemeyip 88 taktıracağım ya da emin olduktan sonra 92 alacağım bilmiyorum bilgi sahibi olan aydınlatırsa sevinirim

Sistemin temizliğinden de eminseniz eğer araç modeline ait gruplara, forumlara ya da bu modelden anlayan iyi bir ustaya danışmanızda fayda var. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi ve çözüm önerileri sunulabilir. Parça konusunda da orijinal kullanmakta fayda var fakat bazı istisnai durumlarda muadil parça kullanmak da sorunu çözebiliyor. Yeter ki kullanılan muadil parça kaliteli olsun.

Yorumun için teşekkür ederim rahat 10 tane parcacıya sordum orj parça 250 yan sanayı 100 civarı dediler orj olarak 88'lik dedi 10 kişiden 8'i. 92 taksam ne olur dedigimde bir şey diemiyorlar ustaya sormamı söyledi hepsi Amasya merkezde 3 4 ustaya sordum 2'si 92 tak bir şey olmaz dedi salladı diğer 2side fikrim yok dedi bende riske girmemek için 88'lik orj malzemesini aldım pazartesi elimde olur bakalım hayırlısı artık :)
Devirdayim hararet konusunda vs. Hiçbir sorunum yok sadece havalar sogudugu için araç kaloriferi ılık üfürüyor başlarda o yüzden takmak istedim zaten.

Orijinal olarak 88'lik kullanılıyorsa ve kullananlar da genel olarak memnunsa eğer bir sıkıntı olmaması lazım. Umarım bu parçayla sorununuz çözülür. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı