BMW X1 vs. Tiggo 7 Pro

Kozmetiği iyiyse yani büyük bir kazası falan yoksa ve kötü kullanılmamış ise direkt BMW X1 derim. Zaten hatasız boyasız olduğunu yazmışsınız.
Ayrıca X1'in 50.000 km olduğunu da yazmışssınız 11 senelik bir otomobil için çok düşük bir kilometre.
O yüzden BMW X1 daha mantıklı olacaktır. Tiggo 7 daha yeni olduğundan oyuncağı daha bol büyük ekranlar vs. ama uzun süreli dayanım konusunda nasıl olur , belli değil. Yine eskiden olduğu gibi piyasadan çekilebilir. Chery'in marka algısı yüksek olmadığı için satarken daha zorlanabilirsiniz. Evet, Chery alırken bugün rakiplerine göre daha ucuz ama bundan 10 sene sonra satarken ne durumda olacağı tam belli değil. İlla sıfır olsun istemiyorsanız BMW alın. Hem globalde bilinen bir marka hem kendini kanıtlamış hem de değer kaybı en az seviyede olacaktır.

Cherry'i ben daha çok beğeniyorum.
Büyük ihtimal Chery'i beğenme sebebiniz daha büyük ekranlı vs. olması yani daha oyuncaklı olması. Ama unutmayın ki otomobiller sadece ekranlardan ibaret değil. Otomobilin yapı kalitesi ve işçiliği burada çok önemli bir konu. İsterse otomobilin içinde 50 inç ekran olsun. Sürerken o ekranları ne kadar kullanabileceksin? Ayrıca sürüş esnasında dikkatin çoğunu ekranlara ayırmak trafikte büyük bir güvenlik riski. Ekran konusunda yeni teknolojiyi yakalamak istiyorsanız X1'e yüksek kalitede bir nbt ekran taktırabilirsiniz. Normalde ikinci el BMW önermem lakin burada 11 senelik aracın 50.000 km'de ve kazasız , boyasız olduğu yazılmış yani gayet temiz bakılmış bir otomobil olduğu çıkarımında bulunabiliyorum. O yüzden illa sıfır jelatinli bir araç tercihi yoksa kesinlikle X1 daha doğru bir tercih olacaktır.

Son düzenleme:
Kozmetiği iyiyse yani büyük bir kazası falan yoksa ve kötü kullanılmamış ise direkt BMW X1 derim. Zaten hatasız boyasız olduğunu yazmışsınız.
Ayrıca X1'in 50.000 km olduğunu da yazmışssınız 11 senelik bir otomobil için çok düşük bir kilometre.
O yüzden BMW X1 daha mantıklı olacaktır. Tiggo 7 daha yeni olduğundan oyuncağı daha bol büyük ekranlar vs. ama uzun süreli dayanım konusunda nasıl olur, belli değil. Yine eskiden olduğu gibi piyasadan çekilebilir. Cherry'in marka algısı yüksek olmadığı için satarken daha zorlanabilirsiniz. Evet, Cherry alırken bugün rakiplerine göre daha ucuz ama bundan 10 sene sonra satarken ne durumda olacağı tam belli değil. İlla sıfır olsun istemiyorsanız BMW alın. Hem globalde bilinen bir marka hem kendini kanıtlamış hem de değer kaybı en az seviyede olacaktır.

Büyük ihtimal Cherry'i beğenme sebebiniz daha büyük ekranlı vs. olması yani daha oyuncaklı olması. Ama unutmayın ki otomobiller sadece ekranlardan ibaret değil. Otomobilin yapı kalitesi ve işçiliği burada çok önemli bir konu. İsterse otomobilin içinde 50 inç ekran olsun. Sürerken o ekranları ne kadar kullanabileceksin? Ayrıca sürüş esnasında dikkatin çoğunu ekranlara ayırmak trafikte büyük bir güvenlik riski. Ekran konusunda yeni teknolojiyi yakalamak istiyorsanız X1'e yüksek kalitede bir nbt ekran taktırabilirsiniz. Normalde ikinci el BMW önermem lakin burada 11 senelik aracın 50.000 Km'de ve kazasız, boyasız olduğu yazılmış yani gayet temiz bakılmış bir otomobil olduğu çıkarımında bulunabiliyorum. O yüzden illa sıfır jelatinli bir araç tercihi yoksa kesinlikle X1 daha doğru bir tercih olacaktır.

11 senelik bir araçtan bahsediyoruz. 2023 BMW ile 2023 Cherry arasında kalsam net BMW ama Cherry çok daha yeni nesil. Ama BMW hız açısından biraz daha güçlü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

O yüzden BMW X1 daha mantıklı olacaktır. Tiggo 7 daha yeni olduğundan oyuncağı daha bol büyük ekranlar vs. ama uzun süreli dayanım konusunda nasıl olur , belli değil. Yine eskiden olduğu gibi piyasadan çekilebilir. Chery'in marka algısı yüksek olmadığı için satarken daha zorlanabilirsiniz. Evet, Chery alırken bugün rakiplerine göre daha ucuz ama bundan 10 sene sonra satarken ne durumda olacağı tam belli değil. İlla sıfır olsun istemiyorsanız BMW alın. Hem globalde bilinen bir marka hem kendini kanıtlamış hem de değer kaybı en az seviyede olacaktır.

Büyük ihtimal Chery'i beğenme sebebiniz daha büyük ekranlı vs. olması yani daha oyuncaklı olması. Ama unutmayın ki otomobiller sadece ekranlardan ibaret değil. Otomobilin yapı kalitesi ve işçiliği burada çok önemli bir konu. İsterse otomobilin içinde 50 inç ekran olsun. Sürerken o ekranları ne kadar kullanabileceksin? Ayrıca sürüş esnasında dikkatin çoğunu ekranlara ayırmak trafikte büyük bir güvenlik riski. Ekran konusunda yeni teknolojiyi yakalamak istiyorsanız X1'e yüksek kalitede bir nbt ekran taktırabilirsiniz. Normalde ikinci el BMW önermem lakin burada 11 senelik aracın 50.000 km'de ve kazasız , boyasız olduğu yazılmış yani gayet temiz bakılmış bir otomobil olduğu çıkarımında bulunabiliyorum. O yüzden illa sıfır jelatinli bir araç tercihi yoksa kesinlikle X1 daha doğru bir tercih olacaktır.
Hocam okadar kararsız kaldım ki anlatamam ekranlarla işim yok benim açıkcası şarkımı bağladam yeterli aracın değerlerini göstersede yeterli bana şayet alacağım bmw cheryden kat kat ucuz arasında 200 k dan fazla var adam da ilk sahibiyim dedi temiz bir adama benziyordu tek kafamdaki soru 2-3 yıl sonra çok değer kaybedermi yatırımlık değil tabiki araba beni idare etsin zaten eksperdi en iyisine sokup sıkıntısı yok ise almayı düşünğyorum

11 senelik bir araçtan bahsediyoruz. 2023 BMW ile 2023 Cherry arasında kalsam net BMW ama Cherry çok daha yeni nesil. Ama BMW hız açısından biraz daha güçlü.

Ben aslında chery ciydim ilk cıktıgı gün alıcaktım 800-900 bandında alamadık çin dir ne olcağı belli değil duralım biraz dedik fiyatını ikiye katladı

Bizde 2012 X1 vardı 1.6 twinturbo sadece yakıt fazlaydı onun haricinde problem yoktu. Bakımlarını da bizim usta biraz geç yapardı. 1 2 ufak tefek keçelerden yağ atması haricinde sıkıntı yaşamadık şükür. Yağ atmasını da ustamıza bağlıyorum.
Hocam peki gidişi nasıldı ben astra sedan dan 136 hpden inip ona geçiş yapacağım ortalama 2-3 yıl kullanmayı planlıyoruz amacım hız değil ama motoruna göre hantal kalırmı oda kafamda bir soru yt de sadece bir kişi video çekmiş gerisi hepsi disel ve yüksek modellerdi

Hocam o kadar kararsız kaldım ki anlatamam ekranlarla işim yok benim açıkçası şarkımı bağladam yeterli aracın değerlerini göstersede yeterli bana şayet alacağım BMW Cherry'den kat kat ucuz arasında 200K'den fazla var adam da ilk sahibiyim dedi temiz bir adama benziyordu tek kafamdaki soru 2-3 yıl sonra çok değer kaybeder mi yatırımlık değil tabii ki araba beni idare etsin zaten eksperdi en iyisine sokup sıkıntısı yok ise almayı düşünğyorum

Ben aslında Cherry ciydim ilk cıktıgı gün alacaktım 800-900 bandında alamadık Çin'dir ne olacağı belli değil duralım biraz dedik fiyatını ikiye katladı

Hocam peki gidişi nasıldı ben astra sedandan 136 HP'den inip ona geçiş yapacağım ortalama 2-3 yıl kullanmayı planlıyoruz amacım hız değil ama motoruna göre hantal kalır mı oda kafamda bir soru YT de sadece bir kişi video çekmiş gerisi hepsi disel ve yüksek modellerdi

Cherry biraz sanki fazla yakıyor gibime geldi bende Toyota hibrit 1.8 tercih ederdim bu fiyatlara.

Bütçenize göre bakın. Japon asla üzmez.

Hocam okadar kararsız kaldım ki anlatamam ekranlarla işim yok benim açıkcası şarkımı bağladam yeterli aracın değerlerini göstersede yeterli bana şayet alacağım bmw cheryden kat kat ucuz arasında 200 k dan fazla var adam da ilk sahibiyim dedi temiz bir adama benziyordu tek kafamdaki soru 2-3 yıl sonra çok değer kaybedermi yatırımlık değil tabiki araba beni idare etsin zaten eksperdi en iyisine sokup sıkıntısı yok ise almayı düşünğyorum

Ben aslında chery ciydim ilk cıktıgı gün alıcaktım 800-900 bandında alamadık çin dir ne olcağı belli değil duralım biraz dedik fiyatını ikiye katladı

Hocam peki gidişi nasıldı ben astra sedan dan 136 hpden inip ona geçiş yapacağım ortalama 2-3 yıl kullanmayı planlıyoruz amacım hız değil ama motoruna göre hantal kalırmı oda kafamda bir soru yt de sadece bir kişi video çekmiş gerisi hepsi disel ve yüksek modellerdi
Zaten chery aile aracı 7 koltuk. Geniş bir araba.

Son düzenleme:
11 senelik bir araçtan bahsediyoruz.
Bunlar telefon ya da bilgisayar gibi değil. Mesela 2013 model Macbook pro mu yoksa yeni bir giriş-orta seviye windows pc mi? Diye sorulsa yeni windows pc derim.

Ama otomobil konusu daha farklı. BMW piyasada yer edinmiş ve kendini kanıtlamış. Modellerinin bir devamlılığı var. 10 senede önce de X1 vardı halen daha X1 serisi devam ediyor.
10 sene önceki Chery modelleri piyasada ne kadar biliniyor? Yoldan birini çevirsen Chery Chance modelini kaç kişi bilir?

BMW 10 yıllık model olmasına rağmen halen yollarda. Tiggo 7 , geleli daha 1 sene oldu. Bu yüzden uzun süreli bir kullanım deneyimden bahsetmek doğru olmaz.

Konudan bağımsız olarak iki model farklı klasmanda. Evet , ikisi de C segment lakin biri premium bir model , diğeri ise normal bir C segment.

Bunlar telefon ya da bilgisayar gibi değil. Mesela 2013 model Macbook pro mu yoksa yeni bir giriş-orta seviye windows pc mi? Diye sorulsa yeni windows pc derim.

Ama otomobil konusu daha farklı. BMW piyasada yer edinmiş ve kendini kanıtlamış. Modellerinin bir devamlılığı var. 10 senede önce de X1 vardı halen daha X1 serisi devam ediyor.
10 sene önceki Chery modelleri piyasada ne kadar biliniyor? Yoldan birini çevirsen Chery Chance modelini kaç kişi bilir?

BMW 10 yıllık model olmasına rağmen halen yollarda. Tiggo 7 , geleli daha 1 sene oldu. Bu yüzden uzun süreli bir kullanım deneyimden bahsetmek doğru olmaz.

Konudan bağımsız olarak iki model farklı klasmanda. Evet , ikisi de C segment lakin biri premium bir model , diğeri ise normal bir C segment.
Sağol hocam o konuda hakkısın

BMW , Chery'den kat kat ucuz arasında 200 K'dan fazla var.
200.000 ciddi bir miktar. Ve bu BMW tercihini daha çok güçlendiriyor.

Hocam peki gidişi nasıldı? Ben astra sedan dan 136 hpden inip ona geçiş yapacağım ortalama 2-3 yıl kullanmayı planlıyoruz amacım hız değil ama motoruna göre hantal kalır mı? Oda kafamda bir soru yt de sadece bir kişi video çekmiş gerisi hepsi dizel ve yüksek modellerdi.
X1 16i sDrıve xLine benzinli 143 beygir 0-100 hızlanması fabrika verisi 9.7 saniye. Torku ise 220 Nm.
Astra 1.6 CDTI dizel 136 beygir 0-100 hızlanması 11.6 saniye. Torku dizel olduğu için daha yüksek 320 Nm.

Yani X1 performans olarak gayet yeterli.

Son düzenleme:
Hocam o kadar kararsız kaldım ki anlatamam ekranlarla işim yok benim açıkçası şarkımı bağladam yeterli aracın değerlerini göstersede yeterli bana şayet alacağım BMW Cherry'den kat kat ucuz arasında 200K'den fazla var adam da ilk sahibiyim dedi temiz bir adama benziyordu tek kafamdaki soru 2-3 yıl sonra çok değer kaybeder mi yatırımlık değil tabii ki araba beni idare etsin zaten eksperdi en iyisine sokup sıkıntısı yok ise almayı düşünğyorum.

Ben aslında Cherry ciydim ilk cıktıgı gün alacaktım 800-900 bandında alamadık Çin'dir ne olacağı belli değil duralım biraz dedik fiyatını ikiye katladı.

Hocam peki gidişi nasıldı ben astra sedandan 136 HP'den inip ona geçiş yapacağım ortalama 2-3 yıl kullanmayı planlıyoruz amacım hız değil ama motoruna göre hantal kalır mı oda kafamda bir soru YT de sadece bir kişi video çekmiş gerisi hepsi disel ve yüksek modellerdi.

Bizimki benzinliydi bir ara E90 tokatlamıştık arkadaşla. Hantal değil ancak SUV bir araba olduğundan dolayı astra ile aralarında 200 kg küsur ağırlık farkı var astra ile karşılaştırırsanız astra hafif olmasından dolayı daha hızlı kalacaktır. Tekrar söylemekte fayda var SUV ancak hantal değil zaten çift turbosu var. Yol tutuşu da bir jipe göre çok iyi içide geniş ve ferah.
1723381915472.png

Dosya Ekleri

• IMG-20240210-WA0021.jpg
    IMG-20240210-WA0021.jpg
    259,7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Satis rakamlarinda Fiat ve Renault ikilisine yaklasmis bir marka bu saatten sonra cekilse buyuk sacmalik olur.

Bizimki benzinliydi bir ara E90 tokatlamıştık arkadaşla. Hantal değil ancak SUV bir araba olduğundan dolayı astra ile aralarında 200 kg küsur ağırlık farkı var astra ile karşılaştırırsanız astra hafif olmasından dolayı daha hızlı kalacaktır. Tekrar söylemekte fayda var SUV ancak hantal değil zaten çift turbosu var. Yol tutuşu da bir jipe göre çok iyi içide geniş ve ferah.Eki Görüntüle 2281514
Ne zaman sattınız ve ne aldınız hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı