Bodybuilding mi powerlifting mi?

Evettt memlekette binbir güçlükle yazıldığım salonunda ilk haftamı sakatlık ile tamamlanmış bulunmaktayım. Yeni geldiğim salondaki tanıştığım arkadaşlarım hep sen Power lifter olmalışın diyorlar ancak daha deadlift yapmaya başlayalı daha 1 hafta oldu bir tek bench pressi düzenli yalıyorum. Yaklaşık 8-9 aydır spor yapıyorum. Yaşım 15 kilom 74 boyum 1.76. girdiğim ağırlıklara gelirsek 140kg deadlift(daha alışamadım) 70kg military shoulder press(dikey sehpaya oturarak tabii ki) 100kg bench pr. Sizce bu ağırlıklarla Power lifting mı yoksa bodybuildinge devam mı etmeliyim? Tek çekincem bileğim aşırı ince beni ileride engeller mi? Ancak başka arkadaşlarım damar genetiğin iyi bodybuilding yap diyor. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Fotoğraf at demeyin bulk dönemindeyim biraz yağlıyım, o yüzden atamam.😀

Son düzenleme:
Senin içinden ne geliyor ise onu yap. Güçün iyiymiş cidden powerlifting de yapabilirsin.

İçimden powerlifting geliyor ancak büyüme plaklarımı kapatır diye sonuna kadar zorlamaya korkuyorum. Doktora görüneceğim memleketten döndümü eğer daha uzarsın derse Power lifting yaparım yok plakların kapanmasına az kalmış derse 1-2 yıl erteleyebilirim.

Bu arada doğum gününüz kutlu olsun.

İçimden powerlifting geliyor ancak büyüme plaklarımı kapatır diye sonuna kadar zorlamaya korkuyorum. Doktora görüneceğim memleketten döndümü eğer daha uzarsın derse Power lifting yaparım yok plakların kapanmasına az kalmış derse 1-2 yıl erteleyebilirim.

Bu arada doğum gününüz kutlu olsun.
Teşekkür ederim öncelikle nice senelere İnşaAllah.

Ergenliğin bitene kadar omurgana aşırı yük bindirmediğin ve hareketleri doğru yapıp bel kemeri taktığın sürece hiç bir şey olmaz.

Teşekkür ederim öncelikle nice senelere inşaallah.

Ergenliğin bitene kadar omurgana aşırı yük bindirmediğin ve hareketleri doğru yapıp bel kemeri taktığın sürece hiçbir şey olmaz.

Bel kemeri almayı düşünüyordum.F/p bir öneriniz var mıdır? Ayrıca military shoulder press ve deadliftte omurgaya yük bindirmemek pek olası değil maalesef.

Bel kemeri almayı düşünüyordum.F/p bir öneriniz var mıdır? Ayrıca military shoulder press ve deadliftte omurgaya yük bindirmemek pek olası değil maalesef.
Bel kemerleri piyasası hakkında maalesef bir bilgim yok. Bel destekleyici kemer al, bel inceltici değil. Hareketi nizami yaparsan squadda 150-160 girmediğin sürece sorun yok, o kadar yapsan da pek bir kısalma olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı