Powerlifting boy kısaltır mı?

yigithanbeg24

Yoctopat
Dostlar 14 yaşındayım 1.80-81 boyum 90-92 kg arası bir kilom var powerlifting yapıyorum, ağır kilolarla çalışıyorum. Pr: Deadlift 200 KG Bench: 110 KG, Squat: 180 KG gibi bu benim boy uzamamda bir sıkıntı yaratır mı onu sormak istedim.

14 yaşında 180 boy çok iyi. Belli ki daha uzayacaksın. 16-17 yaşında net 185 olmuş olursun bunu engellemek için 500 kilo squat falan girmen lazım kemiğe düzenli olarak çok ağır baskı uygulamak gerek. Benchin çok bi zararı olmaz da squat ve deadlift 3-4 cm kaybettirebilir bu yaşta yaptığın için. İlla yapacağım diyorsan kaybın max 3-4 cm olur dediğim gibi. 190 olacaksan 186 falan olursun. Ama halihazırda olduğun boyun aşağısına düşmezsin merak etme. Yine de kendi tavsiyem bu işler için 2 sene daha bekleyip 16 yaşında başlaman. 16 bile erken aslında. İdeali 20-21dir kemik gelişimi o zaman tamamlanır.

14 yaşında 180 boy çok iyi. Belli ki daha uzayacaksın. 16-17 yaşında net 185 olmuş olursun bunu engellemek için 500 kilo squat falan girmen lazım kemiğe düzenli olarak çok ağır baskı uygulamak gerek. Benchin çok bir zararı olmaz da squat ve deadlift 3-4 cm kaybettirebilir bu yaşta yaptığın için. İlla yapacağım diyorsan kaybın Max 3-4 cm olur dediğim gibi. 190 olacaksan 186 falan olursun. Ama halihazırda olduğun boyun aşağısına düşmezsin merak etme. Yine de kendi tavsiyem bu işler için 2 sene daha bekleyip 16 yaşında başlaman. 16 bile erken aslında. İdeali 20-21'dir kemik gelişimi o zaman tamamlanır.

Yani şu an kendi yaşımda benden daha güçlüsü yok 18'ime kadar dünya sampiyonalarini hedefliyorum babam zaten 1.86-87 arası bende o boylarda olsam yeter gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı