Böceklere verdiğimiz zararın asıl sebebi nedir?

Uğur böceğinin kulağıma gelip salak salak hareketler yaptığını görmedim hiç Sinekler geliyor 'VızzzZzz' yapıp gidiyor sürekli tekrarlıyor ne yapalım rahatsız oluyoruz.

Hamam böcegi sagligi tehdit eden hasere türlerinden bir tanesidir. Öldürmeyip de ne yapalim? Bir kere üremeye basladimi basa cikamazsin kolay kolay. Gümüs böcekleri de ayni sekilde hem maddi hem de saglik acisindan zarar verebiliyorlar. Pis yerlerde dolasip mikrop tasidiklarindan dolayi.

Sinekleri de türlerine göre degerlendirmek lazim. Sivrisinek görürsem affetmem, yapistiririm tokati. Yesil at sinegi ve bu türe benzer sinekleri de evimde barindirmam, cünkü yiyeceklere yumurtlayip ortaligin icine edebiliyorlar. Disari cikmayan ölüyor kisacasi.

Böcek, örümcek ve sürüngen türlerinden pek haz etmiyorum. Ancak bu fobi düzeyinde değil. Gözümün önünde olduğu sürece sıkıntı yok, ama bir anda kaybolduysa işte o zaman sıkıntı. Özellikle örümceklerde böyle oluyor

İfadeler: Jiw
Poşetle tutup, incitmeden camdan dışarı atıyorum. Yapacak bir şey yok, içgüdülerimiz haşerelerden korkmayı emrediyor. Her gördüğünü de ezen varsa, bir şey diyemeyeceğim.

İfadeler: Jiw
Böcekler konusunda verdiğim örnekler sınırlıydı, zararlı olmayan ama dış görünüş konusunda kötü görünümlü böcekleri de kastetmiştim. Onun dışında sağlık için edilen müdahalelere karşı olumsuz bir şey söyleyemem ama yine de yapabiliyorsak dışarı atılmasını destekliyorum.

Mümkünse dışarıdaki böcekleri bile öldürmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…