Böceklere verdiğimiz zararın asıl sebebi nedir?

• Konuyu başlatan Jiw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 2.108
Hamam böceği, sinek ve gümüşçün gibi böcek türlerini çoğumuz, rahatlıkla öldürüyor zarar verebiliyor ve iğrençlikle baka biliyor, aynı şekilde bir böcek türü olan uğur böceğini çoğumuz öldürmüyor hatta elimize alıp seviyoruz, fotoğraf çekiyoruz ve uğur getirdiğine inanıyoruz; ama uğur böceği gibi olmayan, göze hoş gelmeyen bir böceği öldürüyoruz, yaşam hakkına saygı bile duymadan bunu yapıyoruz. Sonuç olarak baktığımızda hepsi böcek türünde olan canlılar. Birini rahatlıkla öldürüyorlar iken diğerine bunu yapmıyorlar/yapamıyorlar? güzel görünümlü bir canlıda vicdanımız devreye giriyor ama kötü görünümlü bir canlıyı göz kırpmadan öldürüyoruz. Sebep ne? Güzellik algısına göre şekillenen vicdan mı? Güzellik algısı ve vicdan değilse ne? Ve bunu sadece böcek türleri ile kısıtlamak istemiyorum. Genel olarak çoğu canlılar için geçerli bir durum olabiliyor.
Uğur böceğinin kulağıma gelip salak salak hareketler yaptığını görmedim hiç :) Sinekler geliyor 'VızzzZzz' yapıp gidiyor sürekli tekrarlıyor ne yapalım rahatsız oluyoruz.

Hamam böcegi sagligi tehdit eden hasere türlerinden bir tanesidir. Öldürmeyip de ne yapalim? Bir kere üremeye basladimi basa cikamazsin kolay kolay. Gümüs böcekleri de ayni sekilde hem maddi hem de saglik acisindan zarar verebiliyorlar. Pis yerlerde dolasip mikrop tasidiklarindan dolayi.

Sinekleri de türlerine göre degerlendirmek lazim. Sivrisinek görürsem affetmem, yapistiririm tokati. Yesil at sinegi ve bu türe benzer sinekleri de evimde barindirmam, cünkü yiyeceklere yumurtlayip ortaligin icine edebiliyorlar. Disari cikmayan ölüyor kisacasi.

Böcek, örümcek ve sürüngen türlerinden pek haz etmiyorum. Ancak bu fobi düzeyinde değil. Gözümün önünde olduğu sürece sıkıntı yok, ama bir anda kaybolduysa işte o zaman sıkıntı. Özellikle örümceklerde böyle oluyor :D

Hamam böcegi sagligi tehdit eden hasere türlerinden bir tanesidir. Öldürmeyip de ne yapalim? Bir kere üremeye basladimi basa cikamazsin kolay kolay. Gümüs böcekleri de ayni sekilde hem maddi hem de saglik acisindan zarar verebiliyorlar. Pis yerlerde dolasip mikrop tasidiklarindan dolayi.

Sinekleri de türlerine göre degerlendirmek lazim. Sivrisinek görürsem affetmem, yapistiririm tokati. Yesil at sinegi ve bu türe benzer sinekleri de evimde barindirmam, cünkü yiyeceklere yumurtlayip ortaligin icine edebiliyorlar. Disari cikmayan ölüyor kisacasi.
Böcekler konusunda verdiğim örnekler sınırlıydı, zararlı olmayan ama dış görünüş konusunda kötü görünümlü böcekleri de kastetmiştim. Onun dışında sağlık için edilen müdahalelere karşı olumsuz bir şey söyleyemem ama yine de yapabiliyorsak dışarı atılmasını destekliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı