Bölüm tercihi nasıl yapılmalı?

Jextra1

Centipat
Daha fazla  
10.sınıfım fen lisesinde okuyorum. Ama hukuk çok mantıklı geliyor. Matematik temelimi geliştirip matematiği yaparsam eşit ağırlıkta öne gecip derece yaparım diye düsünüyorum. İlgim de hukuka var biraz. Sayısalda mühendislik istemiyorum tıp da okuması çok zor ne yaparım bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
10.sınıfım fen lisesinde okuyorum. Ama hukuk çok mantıklı geliyor. Matematik temelimi geliştirip matematiği yaparsam eşit ağırlıkta öne gecip derece yaparım diye düsünüyorum. İlgim de hukuka var biraz. Sayısalda mühendislik istemiyorum tıp da okuması çok zor ne yaparım bilmiyorum.

Bak öncelikle ne zor ne kolay diye düşünme emin ol hukukda çok zor. İlgi alanın neresiyse oraya yönelik çalış ama geleceğini de düşün, hukuktan ne olmak istediğini nasıl çalışacağını belirle şimdiden ve çalışmaya başla.

Matematik hem sayısalda hem de eşit ağırlıkta en önemli ders. Eğer az biraz ezber kabiliyetin var, hukuk alanına da ilgin var ve matematik konusunda da iyi isen bu durum seni çok fazla öne taşıyabilir. Ancak en önemlisi hukuk ya da başka hangi alan düşünüyorsan ilginin olup olmadığıdır.

Hakimlikte de çok fazla torpil var diyorlar emin olamıyorum ilgim var evet ama ilgim uzun sureli bir ilgi degil heves de olabilir. Su an matematik calisiyorum evde. TYT matematigi bitirecegim. Matematik her türlü çözmem gerek cunku.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı