Selam hocam, ben İngilizce konusunda şöyle bir şey gözlemledim: Özellikle ciddi arge yapılan ve en azından Ankara'daki bulunan şirketlerde ki bunlar Tübitak sage, uzay, tai, aselsan, havelsan, roketsan ve bu şirketlerin alt iştiraklerinde mühendis de fizikçi de matematikçi de olsanız İngilizce bilme kriteri var. Türkçe bölüm okuyup mezun olana kadar İngilizce öğrenirim diyip de yapan prk az arkadaşım oldu. Hala daha sırf bu sebeple teknik bilgisi yeterli olup sırf İngilizcesi iyi olmadığından başvurusu geri çevrilen arkadaşlarım oldu. Belki farklı mühendislik uygulamalarında tabi durum farklıdır. Gözlemlerimde böyle bir şey olduğundan özellikle belirtme ihtiyacı duymuştum. Saygılar
Bu konuda da hem ben hem de çevremdeki yakın arkadaşlarım ya memur çocuğu ya emekli çocuğu olarak mezun olunca fizikçi ve veya matematikçi olarak iyi işler bulma imkanını yakaladık. Bu konuda fikrim de bir insanın mesleği ne olursa olsun o mesleğe ne kadar vakıfsa iş bulma konusunda her zaman daha fazla imkanın karşısına çıkacağıdır. Kaldı ki ülkemizde iş bakımından mühendis veya temel bilimler arasında işsizlik açısından pek fark kalmadı diye zannediyorum. Ancak savunma sanayinde çalışan pek çok fizikçi arkadaşım, sıra arkadaşım, olduğunu belirtmeliyim. Buradaki mesele kendilerini gerçekten çok yönde iyi şekilde geliştirdiler ve hala da dur durak demeden geliştirmeye devam ediyorlar. Sevgiler, saygılar