gdeniz123
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Tavsiye vermek haddime mi bilmiyorum ancak ben 15 yaşına geri dönsem yapacağım şeyler gene aynı olurdu: Bol bol kitap okumak ve yazmak ve olabildiğince okulda öğretilenlerin dışında öğrenmeye çalışmak. Bir konuyu kendi kendinize öğrenme yeteneği çok önemli bir yetenek bence. Bir de İngilizce çok önemli. Lisede ben bunların üzerine düşmüştüm. Kendi başıma düşünebilecek, sadece fizik ve metametik özelinde değil ama çeşitli bilim dallarıyla da ilgili giriş seviyesinde de olsa kitaplar okumak bence insanı çeşitli yönlerden geliştiriyor. Üniversite sınavına da bir süreniz olduğundan dolayı bunları yapmak için herhalde epey bir vakit bulabilirsiniz. Üniversite içinse bence en önemlisi mühendislik okusanız da İngilizce eğitim veren (yüzde yüz) bir bölüm olması. Bir ikincisi ise tanıştığınız insanlar. Çevrenizin kalitesi neyse ortalama olarak siz de oraya doğru evriliyorsunuz. Çevrenizde gerçekten entelektüel arkadaşlarınız varsa onlardan gerçekten hayatınızda hiç duymadığımız şeyler öğrenip ufkunuzu açabiliyorsunuz. Bence bu dediklerim bir öğrencinin üniversite ve lise hayatında da çok mühim. Başarılar dilerim. Sevgiler.