Bölünebilen ve bölünemeyen programı

MorningStar35

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar sınava çalışma sorusu olarak 10 adet soru verildi 7. soruda tıkandım soru şöyle 3 tane textbox olacak bunların 2 tanesinde karşılaştırma yapılacak yani ilk textbox a 20 girildi 2.'ye 65 3.'de hangi sayıya bölünebildiği yani 20 ile 65 arasında 6'ya bölümü demek oluyor ve 2 tane radio butonu olacak bunlar tam bölünenler çıkaracak (1 tanesi) diğer buton ise bölünemeyenleri çıkarak ve bu sonuçları alt alta yazdıracak bu programı yapacaktım beynim durdu yapamadım yardım edebilir misiniz? Bu arada kod PHP ile yazılacak.

not: Ekleme yapıyorum yazmayı unutmuşum 1 tane check box 1 tanede buton olacak eğer checkbox işaretli ise alt alta değilse yan yana yazdıracak butona basıldığında

Son düzenleme:
PHP:
<?php
$sayi1 = 20;
$sayi2 = 65;
$bolum = 6;

$tam_bolunenler = array();
$bolunemeyenler = array();

for ($i = min($sayi1, $sayi2); $i <= max($sayi1, $sayi2); $i++) {
    if ($i % $bolum == 0) {
        $tam_bolunenler[] = $i;
    } else {
        $bolunemeyenler[] = $i;
    }
}

echo "Tam Bölünenler (6 ile bölünebilenler): " . implode(', ', $tam_bolunenler) . "<br>";
echo "Bölünemeyenler: " . implode(', ', $bolunemeyenler) . "<br>";
?>

PHP neredeyse hiç bilmiyorum, benden bu kadar geri kalanını sen yaparsın.

Lütfen daha açık yazın. Algoritma şeması falan atın. Ya ben Türkçe'yi unuttum ya da burada yazan Türkçe değil.

Ben de 3 kere okudum. Bunu soruyor sanki:
1698910309201.png

Turkcesi okunmayanin kodu nasildir bilmiyorum, okuyacak hocaya simdiden basarilar.

PHP:
<?php
$sayi1 = 20;
$sayi2 = 65;
$bolum = 6;

$tam_bolunenler = array();
$bolunemeyenler = array();

for ($i = min($sayi1, $sayi2); $i <= max($sayi1, $sayi2); $i++) {
 if ($i % $bolum == 0) {
 $tam_bolunenler[] = $i;
 } else {
 $bolunemeyenler[] = $i;
 }
}

echo "Tam Bölünenler (6 ile bölünebilenler): " . implode(', ', $tam_bolunenler) . "<br>";
echo "Bölünemeyenler: " . implode(', ', $bolunemeyenler) . "<br>";
?>

PHP neredeyse hiç bilmiyorum, benden bu kadar geri kalanını sen yaparsın.

Neyse dostum gerek kalmadı sınavdan 100 aldım zaten bu arada yazdığım yerde textbolara girilecekdemiştim ama kaçırdın sanırım gene de sağ ol.

Ben de 3 kere okudum. Bunu soruyor sanki:
Eki Görüntüle 1999984
Turkcesi okunmayanin kodu nasildir bilmiyorum, okuyacak hocaya simdiden basarilar.

Sınavdan 100 aldım alınabilecek en yüksek puan o olduğu için kapiş.

Lütfen daha açık yazın. Algoritma şeması falan atın. Ya ben Türkçeyi unuttum ya da burada yazan Türkçe değil.

Gerek kalmadı sınavdan alınabilecek olan en yüksek notu aldım zaten okumanıza veya herhangi bir şeyi yazmanıza gerek kalmadı ve kod gayet açıktı üstteki kişi nasıl yazdıysa öyle ookuyup anlayabilirdiniz yukarıda yazan türkçeydi fakat siz hangi dil okudunuz bilemem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı